Tegu on üldse Eesti võrkpalliklubide esimese võiduga Euroopa tugevaimas sarjas. Pärnu ESS mängis hooajal 2003/2004 Meistrite liiga põhiturniiril, kuid jäid väga tugevate Odintsovo Iskra (Venemaa), VfB Friedrichshafeni (Saksamaa) ja Tours VB (Prantsusmaa) vastu võiduta. 1995. aastal proovis Meistrite liiga eelringi läbida Rakvere meeskond, kuid sattus juba avaringis hiljem napilt esinelikust välja jäänud Riia Vildoga-Ventspils Nafta peale ning leppis 0 : 3 ja 1 : 3 kaotustega.

Ehk naljaga pooleks võib öelda, et kordki on naised Eesti spordis meestest sammu ees. Tõsi, Meistrite liiga reform, mis võimaldab kõigil riikidel eelringides kaasa lüüa, on lati kõvasti madalamale toonud.
Tõele au andes ei ole Bari Luka Euroopa mõistes sugugi tugev võistkond. Meistrite liigas on nemadki debütandid ning juba kohtumise eel tunnistas Luka peatreener Vladimir Milacic, et Kohila on selles paaris soosik.

Esimeses geimis tegidki eestlannad, mis ise tahtsid, Montenegro naistel ei tulnud miskit välja. Teises jäi Kohila hätta vastaste planeeriva serviga ja tegi ohtralt vigu. Kolmandas näitas Kohila juba ilusat võrkpalli, neljandas mängisid suure algedu maha, kuid panid lõpus jõuvahekorrad siiski paika. Kohila spordisaali kogunenud 200 inimese rõõmuks võeti laupäeval Montenegros toimuvale korduskohtumisele kaasa 3:1 võit.

"See on Eesti võrkpalli ajalugu - esimene võit! Eufooriasse siiski langeda ei saa, sest reeglid on sellised, et kõik selgub alles laupäevases kordusmängus," rääkis Kohila juhendaja Peeter Vahtra, kes ei jäänud rahule servi vastuvõtuga. "Nad said servist liiga palju otsepunkte (14 - M. R.)."

"Võiduga oleme kindlasti rahul, aga teises geimis tuli mõõn sisse. Nad hakkasid servil juurde panema ja õnnestusid," lisas Kertu Laak, kes tõi Kohila resultatiivseimana 18 punkti. Venelannast leegionär Anastasia Gorina arvele kanti 16 punkti, ukrainlanna Tatjana Karpušina lisas 9.

Korduskohtumises piisab Kohilala ka 2 : 3 kaotusest. Kui Eesti meisterklubi edasi pääseb, siis läheb asi juba väga tõsiseks. Teiseks ringis ootab Belgradi Vizura (Serbia), põhiturniirile pääsuks tuleks võita ka kolmas ring, kus vastaseks Krasnodari Dinamo (Venemaa) või Jušnõi Himik (Ukraina).