Eesti meeskond tabeliseisu pärast muretsema ei pea, sest Kuldliiga finaalturniir toimub sedapuhku 21.-22. juunil Tallinnas Saku suurhallis ja meie meeskond pääseb automaatselt poolfinaali. Kellega siis seal vastamisi minnakse? Edasi pääseb iga grupi võitja.

A-grupis on Türgi esikohta üliraske väärata. Türgi on kogunud kolm võitu ja üheksa punkti, kusjuures ees seisab veel kaks kodumängu. Teistel kõigil on üks võit, punkte on neist enim Avo Keele juhendataval Lätil – 4. Ehk ühe koha võib Tallinnas peetaval finaalturniiril juba sisuliselt türklastele broneerida, kui just imet ei juhtu. Tugeva Belgia tõenäoline väljakukkumine ei ole suur üllatus, kuna mängitatakse noori, põhimehed kaasa ei tee.
Standings provided by Sofascore LiveScore
B-grupis on seis kõige põnevam. Hispaanial ja Hollandil on mõlemal 2 võitu, esimesel 7 ja teisel 5 punkti. Kõvasti võib kaarte hakata segama Eesti, sest kolmes järgmises mängus on meil juba põhimehed tagasi. Kas kõik kohe ka platsil, on iseküsimus. Peatreener Gheorghe Cretu andis pühapäeval vihje, et päris hokivahetust ta ei kavatse teha. Pealegi segab Renee Teppanit õlavalu, tema ilmselt laupäeval Horvaatia vastu veel ei mängi. Eesti jaoks oleks ilmselt finaalturniiri silmas pidades mõnes mõttes parem Hispaania edasipääs, sest nad on olnud meile viimasel ajal sobilikumad vastased.
Standings provided by Sofascore LiveScore
C-grupis on kogunud maksimaalsed kolm võitu ja 9 punkti Valgevene. Tšehhit ja Ukrainat võideti 3:1, Soomet koguni 3:0. Aga kolm järgmist mängu peetakse võõrsil, seega kaks võitu kogunud Tšehhil on võimalus neid püüda. Tšehhi jõudis mullu finaali nii Kuldliigas, kus kaotati Eestile, kui ka sellele järgnenud Challenger Cupil, kus vannuti alla Portugalile, seega nende alagruppi toppamajäämine oleks veidi üllatav.
Standings provided by Sofascore LiveScore