Viimased kuus aastat mängis Pupart Prantsusmaal, esmalt Rennes Volley's ja seejärel Arago de Setes. 30-aastane mängumees tunnistab, et vajas ellu keskkonnamuutust.

"Oleksin saanud Arago de Setes jätkata, aga ma ei olnud sellest enam ise huvitatud. Prantsusmaal sai oldud küll. Pealegi olen juba 30-aastane - on viimane aeg end kuskil mujal proovile panna."

"Olin suhtluses ka mitme Eesti klubiga, aga koju naasmine olnuks mu viimane variant. Tahaksin veel nii kaua kui võimalik välismaal mängida. Kui tunnen, et hakkan teistele jalgu jääma, siis on aeg tagasi tulla," selgitab Pupart.

Tuttavad mehed ees

Cuprumi peatreenerina tegutseb Eesti koondise juhendaja Gheorghe Cretu, kes vedas mullu klubi PlusLigas seitsmendaks. Poolfinaalist jäi neid lõpuks lahutama vaid üks geimivõit.

"Gianni (Gheorghe Cretu hüüdnimi - toim) tuli ise umbes kuu aega tagasi minu juurde ja uuris mu hetkeseisu kohta," meenutab Pupart üleminekuprotsessi algust. Paar nädalat hiljem olid allkirjad juba paberil ja täna andis Cuprum üleminekust ka ametlikult teada.

Palgati põhimeheks

Kevadel sõlmis Cuprumiga lepingu teinegi Eesti koondise mängija, 21-aastane Robert Täht. Kui kõik laabub, hakkavad põhikoosseisus mõlemat nurgaründaja positsiooni täitma uuel hooajal just Pupart ja Täht.

"Nii palju, kui me siis rääkisime, näeb Gianni mind ikkagi põhimehena. Poolas pidavat nii olema, et esmalt pannakse meeskond poolakatest täis ja kui siis mõni koht jääb nõrgaks, tuuakse välismaalt paremad mehed juurde. Reeglina pingile seal leegionäre ei võeta," nendib saarlane.

"Arvestades Cuprumi eelarvet, tegid nad tänavu superhooaja. Liiga tipp on Poolas kindlasti tugevam kui Prantsusmaal, seda näitavad juba meeskondade eelarved," hindab Pupart, kelle sõnul on tema leping Cuprumis samas suurusjärgus nagu Arago de Setes. 

Pupart ja mõned teisedki koondislased teenisid Cretult pärast edukat EM-valikturniiri play-off'i pikema puhkuse ning liituvad koondisega alles sel neljapäeval. Nädalavahetusel peetavates sõprusmängudes Lätiga neid mehi rumeenlane ilmselt ei kasuta.