Kogu lugu sai alguse sellest, et Tartus peetud teise finaalmängu 0:3 kaotamise järel otsustas Pärnu klubi tegevjuht Reio Tilk tögada pisut saalis tavapärast diktorit asendanud endist laskesuusatajat ja tuntud telekommentaatorit Margus Aderit.

Vesik soovitas vahetusmehi kasutada
Tilk riputas õhtul oma Facebooki lehele kuulutuse: „Kas Pärnus ei ole mõnd laskesuusatajat (võibolla ka karjääri juba lõpetanud)? Juuksevärv ei pea olema punane, sobib ka blond või brünett. Nimelt hädasti homme õhtuks vaja sellist persooni Pärnu spordihalli kõva häälega hüüdma mikrofoni: võimas, vägev, super… ja nii vähemalt 75 korda paari tunni jooksul.“

Mõistagi ei jäänud pühapäevase 0:3 kaotuse taustal tulemata vastutorked. „Kaotage pea püsti nagu Tartu teile,“ teatas Vesik, kes soovitas rohkem „tööd pakkuda Pärnu teisele diagonaalründajale ja sidemängijale.“ Meenutuseks: kolmanda mängu kangelastandem Hindrek Pulk ja Martti Keel ei saanud teises matšis head starti, kuid Pärnu peatreener Avo Keel ei saatnud platsile vahetusmängijaid Markkus Keelt ja Arnas Rumševičiust, vaid lootis, et põhimehed koguvad end.

Keel: äkki Vesik hakkab koolitajaks?
Nüüd haavus pisut Keel, kelle pihta Vesiku kriitika suunatud oli. „No äkki Rivo teeb saalivõrkpalli treeneritele koolituse, et kuidas me peaksime vahetusi tegema,“ tegi Keel iroonilise ettepaneku. „Kui seal Facebookis oli teemaks teadustaja, siis võinuks Rivo teemas püsida. Igaüks võiks ikka oma liistude juurde jääda! No ei tule ju treener hambaarsti õpetama, kuidas puuriga ümber käia, ega lähe juhendama treialit, kuidas mingit metallplönni treida. Teisalt on rannavõrkpallurite vahetusekihk ka arusaadav, sest rannas nad ei saa ju ühtegi vahetust teha.“ Üldse häirib Keelt, kui räägitakse „õigetest“ või „valedest“ vahetustest, tema arvates tuleks kasutada väljendeid „õnnestunud“ või „ebaõnnestunud“, sest vahetuse kasutegur selgub alles hiljem.

Kas Vesik võtab siis treenerite koolitamise ette? „Viimased kaks korda Pärnu vastu mängides on rannavõrkpallur Vesik Pärnut võitnud,“ ei jäänud Vesik oma kunagisele meeskonnakaaslasele ja hilisemale treenerile võlgu, meenutades Schenkeri liiga poolfinaali, kus Tallinna Selver Pärnust jagu sai (tõsi, Vesik käis vaid kaks korda vahetusest servimas) ja Võru turniiril peetud kohtumist.

Sõda ei taha, arvamusest ei tagane
Samas rõhutab ta, et ei taha kellegagi tüli norida, lihtsalt ütles oma arvamuse välja. „Igal inimesel on õigus oma arvamusele ja minu arvamus hetkel oli selline. Koolitama ei hakkaks hetkel, sest pole selleks valmis ja pole olnud ka sellises rollis nagu Avo, Andrei (Tartu Bigbanki treener Andrei Ojamets) või Vass (Tallinna Selveri treener Rainer Vassiljev). Ei taha kõrgemale ronida, kui käed, jalad ja pea jaksavad. Pigem oli tegu kõrvaltvaataja arvamusega.“

Vesiku arvates ei peaks kriitikat võtma isiklikult – ta arvustas tegu, mitte inimest. „Mul pole Avo vastu isiklikult midagi, mees nagu karu ja treener kah tibens, olen ju isegi tema juures mänginud,“ kinnitas Vesik. „Esimeses mängus oleksin öelnud sama Andreile, et oli aeg vahetusteks, aga näed, mitte keegi Tartu klubist ei andnud mulle Facebookis võimalust kritiseerida. Ka Rainerile olen öelnud seda, et oleks ju võinud proovida vahetust. Sõda ma ei taha, aga enda arvamusest ei tagane. Minu arvamus on ka veel see, et negatiivne kriitika peaks olema rohkem edasitõukavam jõud, mitte vastupidi. Igatahes soovin edu mõlemale tiimile ja treenerile ja kui tõesti mingit nõu või abi on vaja, siis helistage mulle otse, ajakirjanikel tööd niigi palju.“

Lõpetuseks lisas ta kelmika palve. „Ahjaa, Avole veel üks isiklik palve, nimelt mängime 2.-3. mail Vilniuses Continental Cupi poolfinaali Leedu vastu ja seal on vastaste põhimeheks Pärnus palliv Arnas Rumševičius. Avo, palun väsita mees korralikult ära ja hoia teda saalis kuni aprilli lõpuni, siis vist lõpeb leping,“ palus Vesik, kes märkis ilma igasuguse naljata, et läheks järgmisel hooajal hea meelega Pärnu trenne vaatama ja veidi õppima.