195 sentimeetri pikkune diagonaalründaja osutus oluliseks lüliks karika poolfinaali avamängus, aidates Avo Keele meeskonna Tartu Bigbanki vastu 0:2 kaotusseisust 3:2 võiduni.

"Hindrek (Pulk) oli veidi ebakindel, mistõttu otsustasin Rumševičiuse kolmanda geimi alguses mängu panna. Vajalikul hetkel tuli ja tegi ta oma töö ilusti ära," kiidab Keel noort mängumeest.

Lõppeval aastal esmakordselt Leedu koondisesse pääsenud mängumees on oma taustalt rannavõrkpallur. Keele sõnul võib tema plussideks nimetada head pallikäsitlust, rünnakut, blokki ja servi.

"Eks tal läheb kohanemiseks rannavõrpalli tausta tõttu veidi rohkem aega. Suvel tema ülevalt sööte nähes ütlesin talle kohe, et sedasi tõstmine tuleb küll kohe ära unustada. Õnneks oleme nüüdseks saanud ta söödud veidi paremaks."

Kuigi asjatundjate sõnul on tegu äärmiselt talendika mängumehega, leidub tal lisaks kehvale söödutehnikale teisigi puudujääke. "Selg ja kõht on tal väga nõrgad - osalt on see probleem tulnud kaasa füsioloogiliselt. Samas näiteks kangi nägi ta tõenäoliselt esimest korda alles Pärnus, kuigi üldfüüsilist jõudu peaksid võrkpallurid hakkama tegema üldiselt umbes 17-aastaselt," nendib Keel.

Kui Leedu koondises mängis Rumševičius nurgaründaja positsioonil, siis samal kohal Keel teda esialgu veel kasutada ei saa. "Schenker liiga tippudeni on tal nurgaründajana tükk maad veel minna," leiab ta. Nii tuleb Rumševičiusel oma võimalust oodata jätkuvalt diagonaalründaja kohal, kus meeskonna esinumber on Hindrek Pulk.

52-aastane treener lisab, et suhtlus Rumševičiususega käib põhiliselt inglise keeles. "Oleme (Jaanus) Nõmmsaluga üritanud arendada natuke ka tema vene keele oskust, aga põhijutud räägime ikkagi inglise keeles," muheleb ta.