Esimesena kindlustas edasipääsu nelja parema hulka BigBank Tartu, kes alistas tänases kordumängis kindlalt 3:0 (25:11, 25:16, 25:15) TalTechi. Üleplatsimeheks kerkis võitjate parimana 12 punkti toonud Märt Tammearu, Meelis Kivisild lisas 11 punkti. TalTechi parim oli üheksa silmaga Mihkel Nuut.

Final Four'ile sõidab ka Pärnu VK, kes oli 3:0 (25:19, 25:17, 25:17) parem Tallinna Selverist. Võitjate parimana tõi Brasiilia võrkpallur Chizoba Neves Atu 20 punkti, Ilja Kovaljov lisas 16 silma. Selveri parim oli 15 punktiga Albert Hurt.

Veerandfinaali avakohtumise üllatuslikult Jekabpilsile kaotanud Saaremaa täna lätlastele võimalust ei jätnud. Saarlased võtsid lätlaste üle 3:0 (25:20, 25:21, 25:19) võidu. Eddie Rivera tõi võitjate resultatiivseimana 12 punkti. Ülepatsimeheks kerkis aga 13 punktiga lätlaste Eriks Voronko. Otsustav kohtumine peetakse juba homme.

Otsustav kohtumine peetakse ka Rakvere ja RTU/Robežsardze vahelises vastasseisus. Avamängu 3:0 võitnud Rakvere pidi täna tunnistama võõrustajate 3:1 (25:17, 25:18, 22:25, 25:20) paremust.



ENNE MÄNGE:

1.-2. märtsil Tartus toimuvale Credit24 Meistriliiga Final Four'i jõudmiseks vajavad meeskonnad kahte võitu.

Bigbank Tartu - TalTech / laupäeval kell 17:00 Tartu Ülikooli spordihoones

Esimese mängu võitsid tartlased kolmapäeval Tallinnas kindlalt 3:0. Samamoodi kuivalt võitis Tartu Tallinna tehnikaülikooli meeskonda kahel korral ka põhihooajal. Raske uskuda, et Janis Sirelpuu hoolealused suudaksid nüüd Tartus põhiturniiri võitjat üllatada. "Esimeses mängus läksime lati alt läbi," ütles Sirelpuu Taltechi võimalusi kommenteerides, "poisid olid veidi üle mõelnud, ülipüüdlikusest tekkisid vead. Tartusse me turistina kindlasti ei lähe, pikk hooaeg tõestas, et ka neil tuleb sisse mõõnahetki, kavatseme mängida pingevabalt ja need hetked ära kasutada," kirjutas volley.ee.

Bigbank Tartu peatreener Andrei Ojamets ei tahtnud samuti nõustuda, et seeria saatus on otsustatud: "Enne pole midagi hõisata kui kohtuniku vile pole võidu märgiks kõlanud. Nagu öeldakse, esimene uks on lahti tehtud, aga nüüd tuleb teisest ka sisse minna. Sellises mängus ei kingi keegi sulle midagi, ise peab initsiatiivi võtma ja mängu ära võtma."

Pärnu VK - Selver Tallinn / laupäeval kell 17:00 Pärnu spordihoones

Pärnu võitis neljapäeval 3:1, aga võit ei tulnud kergelt. Peale esimese geimi tasavägist võitu ei suutnud Pärnu järgmises Selverile mingit vastupanu osutada. Hooaja kolmas võit (põhihooajal kaks korda 3:2) siiski võeti ja nii lähevad pärnakad kodusaali juba selge favoriidina. Selveri nurgaründaja Oliver Orav sellega siiski ei nõustu: "Pärnu on meid küll kolmel korral võitnud, aga kõik mängud, sealhulgas nüüd see veerandfinaalmäng, on kõik olnud väga tasavägised ja seepärast ei saa öelda, et nemad on nüüd favoriidid. Pärnul on küll veidi pikem pink, aga ka meil on kõik terved. Seda mängu läheme mängima samamoodi nagu kõiki eelmiseid."

Avo Keel ütles neljapäeva õhtul, et kuigi võit tuli, siis Selveri kolme kõige ohtlikuma mehe - Orava, Lõhmuse ja Hurda - piduramisega siiski väga hästi hakkama ei saadud ja selles näeb ta parandamise ruumi. Ja loomulikult teeb tema meeskond kõik, et see seeria laupäeval ära lõpetada: "Loodame, et Selveril see selg vastu seina tunne kuklas ikkagi veidi torgib ja nende mängu mõjutab. Tahame ise seda tunnet pühapäeval vältida."

Saaremaa VK - Jekabpils Lūši / laupäeval kell 19:00 Kuressaare spordihoones

Veerandfinaalide kõige suurem üllatus juhtus neljapäeva õhtul Jekabpilsis, kus põhihooaja alles 7. kohaga lõpetanud Lūši alistas 3:1 tiitlikaitsja Saaremaa. Põhihooajal võitis Saaremaa mõlemad mängud, s.h. Jekabpilsis kuivalt 3:0. Samas kui vaadata, et lätlaste poolt põhiturniiril võetud skalpide hulgas on näiteks ka Pärnu, Selver, Rakvere ja RTU, siis täielikuks ootamatuseks seda tulemust pidada ei saa.

"Teadsime, et tuleb raske mäng, sest Jekabpils oli kõigile raske vastane läbi hooaja ja meil endal oli enne veerandfinaalide algust umbes kahenädalane mängupaus," ütles saarlaste peatreener Urmas Tali vahetult peale kaotust, aga lisas "nina norgu kindlasti ei lase, kaks mängu on veel ees ja midagi pole kadunud."

RTU/Robežsardze - Rakvere VK / laupäeval kell 19:00 Riias Vamoic spordihoones

Et põhiturniiri madalamal kohal lõpetanud meeskond võidab kodus kõrgema asetusega meeskonda ei ole väga suur üllatus, üllatus oli aga see kui kindlalt Rakvere Riia Tehnikaülikooli neljapäeval alistas. 3:0 võit tuli numbritega 25:22, 25.19, 25:12. See võit on Rakvere selle hooaja esimene RTU vastu - septembris võitis RTU Rakveres 3:1, jaanuaris Riias 3:0.