„Peaksime ületame kahe aasta eest Rootsiga Tondirabas peetud play-off’i mängu publikuarvu, milleks oli 3700,“ rääkis võrkpalliliidu pressiesindaja Pärt Talimaa. Halli mahub mängu vaatama maksimaalselt kuni 5800 inimest, teiste hulgas on võrkpallureid kannustama tulemas ka Eesti jalgpallikoondise liikmed. Eesti hümni esitab Ott Lepland.

Kohtumiseni on veel paar päeva aega ning paljud huvilised lunastavad piletid ilmselt alles vahetult enne mängu algust, seega reaalne publikuhulk võib paisuda üle 4000. Käesoleva EM-valiksarja rekordarv on 4450, nii palju pöidlahoidjaid jälgis tribüünil Moldova ja Belgia mängu. Helsingis käis Soome ja Portugali alagrupi võitjat otsustanud heitlust vaatamas 4328 inimest.

Absoluutset Eesti võrkpalli publikurekordit pühapäeval ei sünni. Spordiajaloolase Valter Lengi väitel kogunes 1957. aastal Eesti võrkpallikoondiste (mängisid nii mehed kui ka naised) esimesi rahvusvahelisi kohtumisi põhjanaabritega Tartus Kassitoomel vaatama isegi 10 000 inimest.

Tõenäoliselt olid seal mängus ka spordivälised tegurid, avamisel Soome hümni kuulates ei hoidnud paljud pealtvaatajad pisaraid tagasi… Vaatajate täpset numbrit mõistagi kuidagi kontrollida ei saa.
Taasiseseisvumise järgne tippmark pärineb 2002. aastast, kui Pärnu ESS-i ja Itaalia tippklubi Cuneo Noicomi eurosarja kohtumine tõi Saku Suurhalli 6320 võrkpallisõpra.

Eesti võitis play-off’i avamängu Jelgavas raskelt 3 : 2. Võit kordusmängus viiks meid neljandat korda finaalturniirile, 2 : 3 kaotuse korral peetakse 15 punktini mängitav kuldne geim, Läti 3 : 0 või 3 : 1 võit paneks meie äärmiselt huvitavalt kulgenud valiksarjale valusa punkti.

Täiskasvanule maksab pilet 10, õpilastele, tudengitele ja pensionäridele 5 eurot, kuni 12-aastased lapsed pääsevad halli tasuta. Pileteid saab osta SIIT.