Ootamatu oli see, et treener Gheorghe Cretu jättis pingile meeskonna liidri Robert Tähe. Esialgse info kohaselt andis Tähel õlg tunda ning ei tahetud riske võtta.

Täiendatud Tähe kommentaariga: "Väike teema on õlaga tõesti, kuid teen kõik endast oleneva, et laupäeval juba väljakul olla. Täna oleks ilmselt võinud ka hambad ristis ära punnitada, aga treeneritega otsustasime, et targem on see mäng kõrvalt vaadata."

Hollandisse ei sõitnud kaasa haigestunud Hindrek Pulk, kohal oli Renee Teppan, kuid temagi ravib õlga alles ega sekkunud.

Eesti alustas koosseisus Kert Toobal, Oliver Venno, Andrus Raadik, Kristo Kollo, Ardo Kreek, Timo Tammemaa ja libero Rait Rikberg. Mängu jooksul sekkusid ka Markkus Keel ja Silver Maar.

Mängust pole pikalt midagi kirjutada, sest Hollandi ülekaal oli ilmne. Eestlased olid vastaste rünnakute pidurdamisel täiesti võimetud, lõpuks oli Hollandi rünnaku resultatiivsus koguni 70%! Sellist numbrit näeb ikka üliharva. Meil seevastu 43. Kui oranžides särkides mehed panid kaheksa blokki, siis Eesti sai kirja kõigest ühe, ka kaitses ei jäänud pall "ellu".

Taas tegi korraliku partii Kreek, kes tõi 10 punkti (kasutegur +7; rünnak 67%, 1 blokk, 1 äss). 41-protsendiliselt palle maha löönud Venno tõi 7 silma, Tammemaa, Raadik ja Kollo kõik võrdselt 5. Samas nurgaründajad Raadik ja Kollo jäid efektiivsuselt miinusesse, esimesel oli saldo -1, teisel -3. STATISTIKA

Kuna teises B-grupi mängus kaotas Hispaania 1:3 Horvaatiale, kindlustas Holland täna voor enne lõppu alagrupi esikoha ja pääsu Eestis toimuvale finaalturniirile. Eestil on 2 võitu, 3 kaotust, laupäeval mängitakse Tartus Hispaaniaga. Samas korraldajatena on meil koht Final Four'is nagunii olemas.


A-grupis sai Avo Keele juhendatav Läti kolmanda võidu järjest, Slovakkiat löödi võõrsil 3 : 1. Aga kuna samal ajal võitis Türgi sama skooriga Belgiat, kadus lätlastel edasipääsu lootus, grupi võitjana tuleb Tallinnasse Türgi, kes on Kuldliigas ainsana kaotuseta.
Standings provided by Sofascore LiveScore
C-grupis alistas Valgevene 3:0 Soome ja Ukraina 3:0 Tšehhi. Seal on tabeliseis enne viimast vooru põnev, neljanda finaalturniirile pääseja selgitavad Ukraina ja Valgevene.
Standings provided by Sofascore LiveScore
Kui meestel on kodusel finaalturniiril kohta tagatud, siis Eesti naiskonnal enam edasipääsulootust ei olnud. Täna kaotati võõrsil Kreekale 1:3. Eesti naiskond näitas hambaid, võites avageimi 29 : 27. Seejärel pani Sloveeniaga grupi esikoha eest võitlev Kreeka paremuse maksma, Eesti sai geimides 18, 20 ja 24 punkti. Kristel Moor tõi 13, Nette Peit 12 ja Liis Kullerkann 11 punkti.