Kaotuse tegi valusaks see, et visalt võidelnud Eesti juhtis neljandas geimis veel 23:18. Siis tekkisid probleemid servi vastuvõtul ega saadud seetõttu ka rünnakul palli maha lüüa. Ehkki Eesti jõudis kolme geimpallini, ei suudetud neid realiseerida ja maailma absoluutsesse tippu kuuluva Tsvetan Sokolovi serviäss pani kohtumisele punkti.

Avageimis hirmsa servitule alla jäänud Eesti suutis teises geimis mängus püsida ja selle ka võita, ehkki Bulgaaria rünnakuresultatiivsus oli teises geimis 70%.

"Tähtis on see, et leidsime end pärast esimest geimi ja mängisime nendega samal tasemel. Olin seetõttu alguses endast väljas. Okei, nad alustasid uskumatult hea serviga, teadsime, et nad on agressiivsed, kuid me andsime neile ka ise punkte, mida nad ei väärinud," rääkis Eesti koondise peatreener Gheorghe Cretu. "Kui vastane nõnda mängib, siis tuleb nutikas olla, et nende kannul püsida. Teises geimis nad nii enam ei servinud ja meil tekkis võimalus neid kinni püüda."

"Okei, meil oli võimalus neljandat geimi lõpetada, aga tahtsime näha, kuidas juunior (neljandas geimis Rait Rikbergi asemel sisse vahetatud Silver Maar – M. R.) väljakul tegutseb. Ta tegi head tööd," jätkas Cretu, kes seisul 23:22 asendas Maari uuesti Rikbergiga. "See polnud Silveri viga, et me ei saanud palli maha, kuid vastuvõtt oli jah siiski väljapool kolme meetrit. Aga nüüd teame, et ta suudab mängida, see on tähtis kõigile. Kõige tähtsam on nüüd tervelt Tallinnast EM-ile jõuda."

Cretu saatis seekord platsile algkoosseisus Kert Toobali, Renee Teppani, Robert Tähe, Kristo Kollo, Ardo Kreegi, Timo Tammemaa ja libero Rait Rikbergi. Neljandas geimis asendas Andri Aganits Tammemaad ja Silver Maar Rikbergi. Lisageimis hullasid juba meie poolel vahetusmehed, algkoosseisust jäi alles vaid Kollo. Ka Bulgaaria vahetas, Sokolov võeti näiteks pingile.

Teppan kogus põhimängus 15 punkti (efektiivsus +5; rünnak 39%), Täht lisas 14 (+4; 57%), Kreek 12 (+8; 86%!), Tammemaa 6 (+1; 50%), Kollo 4 (-2; 25%), Aganits 2 (0; 50%) ja Toobal 1.

Avageimis nelja serviässaga Eesti mängu purustanud Martin Atanasovi arvele jäi lõpuks 23 silma, sama skoorini jõudis ka Sokolov.

Bulgaaria oli parem servi vastuvõtul (53% vs 45%), rünnakul (59% vs 49%) ja ka blokis (9 vs 3). Ehk kokkuvõttes pandi oma võimsus rünnakul ja servil ikkagi maksma.

Enne mängu:

Täna saab Tallinnas näha võrkpallimaailma üht eredaimat tähte, Bulgaaria koondise diagonaalründajat Tsvetan Sokolovi. Tänavuses Meistrite liiga finaalis kerkis 29-aastane ja 206-sentimeetrine Sokolov 17 punktiga üleväljameheks, aidates Civitanova Cucine Lubel alistada tiitlikaitsja Kaasani Zeniit 3:1. Uuel hooajal tõmbab ta aga hoopis Kaasani särgi selga.

Kui üleeile võitis Eesti Valgevenet 3:1, siis eile oli Bulgaaria Valgevenest üle samuti skooriga 3:1 (29:27, 25:23, 20:25, 25:20; mängiti ka lisageim, mis kuulus Bulgaariale 25:19). Sokolov tõi võitjatele 21 punkti (+9; rünnak 58%).

Bulgaaria koondis on üks maailma tippudest, tiitlivõistlustelt on teenitud 11 medalit, samas ei ole neil praegu käsil parimad ajad. Eelmisel EM-il saadi kuues koht, mullu kodusel MM-il lepiti 11. positsiooniga, tänavune Rahvuste liiga lõpetati 12. real. Samas olid nad suvel väga lähedal olümpiapileti teenimisele, Egiptust ja Puerto Ricot võideti, ka Brasiilia vastu juhiti otsustavat matši 2:0 (lõpuks kaotati 2:3).

Hiljuti Skopjes peetud sõprusturniiril vandus Bulgaaria aga poolfinaalis alla 1:3 Belgiale ja pronksimängus saadi kuivalt lüüa Makedoonialt.

Viimati kohtus Eesti Bulgaariaga 2011. aastal EM-i play-off'is ja kaotas 0:3. Tõsi, 2016. aastal saadi Bulgaariast Euroopa liiga poolfinaalis jagu 3:2, kuid too oli väga selgelt Bulgaaria B-koondis. Üks võit on siiski saadud ka nende põhimeeskonna üle, 1993. aastal alistas Eesti Bulgaaria Andrei Ojametsa juhendamisel Spring Cupil 3:2.