Meistriks tulnud Pärnu meeskonna vanemtreener Avo Keel andis meediale teada, et Ojamets lubas kuiva finaalseeria korral 175 kilomeetrit jalgrattaga maha vändata. „No eks nad võtavad ta Kilingi-Nõmmes ikka bussi,” ei tahtnud Keel uskuda, et ametivend tõesti vastu õhtut nii pika sõidu ära teeb.

Samas Bigbanki mänedžer ja abitreener Hendrik Rikand ei osanud sugugi Keele väiteid kinnitada. Pigem vastupidi. Tema teada olevat Pärnust päris Ojametsal pigem olnud soov lihtsalt kodulinna jääda. Ojametsa ennast ei ole Delfil ja Eesti Päevalehel tabada õnnestunud. Ju ei saa rattasõidu ajal telefoni vastu võtta.

Seega esialgu pole siiski päris selge, kas Ojamets põhimõttekindla inimesena on tõesti nii ränga katsumuse ette võtnud või on austatud Avo Keel ülemeeliku tähistamise käigus midagi kapitaalselt segamini ajanud.

Ühtlasi teeme üleskutse lugejatele – olge head, kui teil õnnestub teha jalgrattaga Tartusse vuravast Ojametsast pilt, kas või hägune, siis palun saatke see meile! Või kui õnnestub fotografeerida pidutsevat Pärnu meeskonda, eriti Keelt, siis seegi pilt lähetage meile, eksole. Üritame teha fotoanalüüsi.