Tartlased alustasid mängu võimsalt, võites kaks esimest geimi ilma mingi vastupanuta - 25:14 ja 25:14. Mängiti sümpaatset võrkpalli, millele TTÜ-l ei paistnud olevat mingit vastust: blokk töötas, serv oli hea ning mängijate emotsioonid laes. Eriti hästi tegutses seejuures temporündaja, ilmselt ainus võrkpallur maailmas, kes kannab numbrit 1333, Henri Treial.

"Meil polnud kahes esimeses geimis mingit võimalust. Pidime lihtsalt kannatlikult ootama ja lootma, et suudame neid mõne uue käiguga üllatada," rääkis TTÜ-ga oma treenerikarjääri teise tiitli (esimene oli mullune Schenker liiga) võitnud Janis Sirelpuu.

Kolmandas geimis lagunes Schenker liiga liider Tartu täielikult. Seejuures polnud taoline langemine Andrei Ojametsa hoolealuste jaoks midagi uut - kahegeimiline eduseis on tänavu mängitud maha juba kolm korda. "Tegu on mängijate psüühilise probleemiga," tõdes Ojamets pärast mängu. "Ei tohi mõelda sedasi, et kui oled kaks geimi võitnud, siis kolmas kingitakse iseenesest."

Kui Robert Täht ja Renee Teppan kogusid kaotusele vaatamata soliidse punktisumma - Täht 25 ja Teppan 23 silma -, siis avageimis 5 ja teises geimis 4 punkti toonud Treial sai kolmes viimases geimis kokku vaid 3 punkti (!).

Treiali taolise ärakukkumise põhjus polnud siiski mängumehes endas. Nagu Ojametski tõdes, muutus tartlaste vastuvõtt mängu teises pooles väga kehvaks ning esimest tempot lihtsalt polnud võimalik enam kasutada. Kiita tuleb ka TTÜ-d, kes hakkas mängu kulgedes üha enam pommitama servidega nurgaründajat Tähte.

TTÜ kangelaseks kerkis kõigile (seejuures ilmselt ka mängijale endale) üllatuseks temporündaja, saarlane Mihkel Tanila. 22-aastane mängumees, kelle sportlik tegevus piirdus kahes esimeses geimi vaid vaheaegadel väljaku nurgas vaikselt sörkimisega, sekkus suurepäraselt mängu, tuues viimastes geimides vastavalt 5, 4 ja 1 punkti. "Ta oli täna meie jokker, kes suutis mängu muutuse tuua," kiitis Sirelpuu, kui temalt küsisin, kelle mängu eraldi välja tuua võiks. Rõõm oli näha ka TTÜ sidemängija Kusti Nõlvaku head tegutsemist. Lisaks tõstetööle tegi ta mitmel puhul ka ise otsustava ründelöögi, olgu siis "esimene üles" näol või hanitamisega. Temalt kokku 10 punkti.

Eilne õhtu Kuressaare spordihoones oli tõeline temporündajate pidupäev, sest lisaks Treialile ja Tanilale, kes olid Ojametsa ja Sirelpuu sõnul oma meeskonna parimad, osutus võitjate resultatiivseimaks Siim Ennemuist. Just tema, meeskonna üks neljast saarlasest, tõi kodupubliku ees TTÜ-le 14 punkti, mis on temporündaja kohta suurepärane saavutus (seejuures 3 ässpallingut ja 4 blokki). "Uskusin kolmandas geimis, et võime mängu veel võita. Kodupubliku ees mängida oli muidugi meeldiv, sest ega TTÜ spordihoonesse sugulased ja sõbrad Saaremaalt väga tihti jõua," tõdes Ennemuist.

Schenker liigas on sel aastal jäänud mängida vaid üks mäng, kus kohtuvad kaks Läti meeskonda. Ometi ei saa kõik Eesti klubid keskenduda veel jõulusalmide õppimisele, sest Tallinna Selveril seisab neljapäeval CEV Challenge Cupis ees korduskohtumine austerlaste Holding Graziga. Avamäng võõrsil suudeti tulemusega 3:2 võita.