Eelmisel aastal sai Kalev/Cramo meeskond noortetöö püramiidi ehitamiseks riigilt viis miljonit krooni ning tänavu jaguneks see summa Kalevi ja tema koduse konkurendi Tartu Ülikool/Rocki vahel esialgsete kavade kohaselt suhtega 3,5:1,5, kirjutab volley.ee.

Keel on selliste rahaeralduste peale väga kuri: “Korvpalli näite varal toimunu on ääretult ebaõiglane teiste pallimänguvõistkondade suhtes. Mina nimetaksin nn tagaukse kasutamist korruptsiooniks.”

“Ma pole Kalev/Cramost lollimat klubipoliitikat näinud. Seda, mis eelmisel hooajal juhtus, ei saa ainult peatreeneri Veselin Matici kraesse ajada. Peeglisse peavad vaatama ka klubi juhid,” lisab Keel.

“Aga mis selle rahaga tehti? Meeskonnast käis läbi ridamisi nullilähedase väärtusega jugosid,” kurjustab võrkpallikoondise peatreener.

“Võrkpallis ehitaks viie miljoniga sellise püramiidi, et Tutanhamon (kuulus Egiptuse vaarao) keeraks end hauas ringi. Või tooks Selveri meeskonda viis miljonikroonise aastapalgaga mängijat ja müdistaks eurosarjade Final Fourides. Kalev ei saanud aga alagrupistki edasi. Mu püksid ei sõelu mitte kadedusest vaid karjuvast ebaõiglusest.”

“Mul pole midagi selle vastu, kui riik otse spordiklubisid toetab. Praegu puuduvad aga rahajagamisel kriteeriumid. Ma ei jaga seda mõtet, et raha ei haise. Eelmisel aastal Kalev/Cramole riigi poolt eraldatud viis miljonit (samasse suurusjärku jääb Selveri selle hooaja eelarve) haiseb ikka ülirõvedalt,” leiab edukas võrkpallitreener.

Kalevi meeskonna juht Ivar Valdmaa sõnas Avo Keele süüdistuste peale, et tema arvates on normaalne, et riik ja omavalitsused korvpalli toetavad.

“Kalevi eelarve on olnud 18-20 miljoni krooni ringis. Selleks, et korvpalliklubi saaks normaalselt toimida, on vaja riigi ja kohalike omavalitsuste toetust. Meie oleme aastate jooksul toetanud klubi kümnete miljonitega,” teatas Valdmaa Delfile.

“Meie riik on veel noor ja raha vähe. Selles, et rahajagamise põhimõtted ei ole paigas, ei ole meie süüdi,” kinnitas ta.

“Rääkida välismängijatele kulutatud rahast ei ole õige. Meil on ka noortele väga palju raha kulunud ja küll need noored hakkavad ka peale tulema. Ilma noorteta ei saa üldse mingist klubi püramiidist rääkida.”

Kalevi juht ei olnud nõus võrkpallitreeneri väitega, et neile tehtud rahaeralduste puhul oleks tegemist korruptsiooniga. “Aga mina ei saa inimese arvamust muuta,” lisas Valdmaa.