Kais - Vesik hakkavad trenni tegema koos Jaani ning tema praeguse paarilise Rain Rauaga, katsetades muuhulgas Jaani ja Vesiku sobivust, kirjutab volley.ee

"Talvel selgub, milline paar MK-sarjas osalema hakkab. Võimalus, et hakkame reisima kahe võistkonnaga, on väike," lausus Kais.

33-aastase Kaisi sõnul hakkab vanadus järjest rohkem tema tegevust sportlasena pärssima.

"Ma pole kindel, kas suudan Londoni olümpiani pingutada," tunnistas Kais. "Järjest valusam ja raskem on uut hooaega alustada. Lõppenud suvel neelasin suurtes kogustes valuvaigisteid. Probleemseim koht on õlg, lisaks teevad valu põlved ja käsi. Rannas mängimine ei lõhu küll nii palju kui saalivõrkpall, kuid koormus on meil kordades suurem. Pealegi puudub meil võimalus vahetusi teha."

"Kui peaksingi olümpiani välja vedama, siis jääb see mulle kindlasti viimaseks võistluseks. Uuel hooajal on võimalus erinevaid paarilisi katsetada, 2010. aastal tuleb punktide kogumisele keskenduda," lisas doktorikraadi omav Kais, kes hoiab end vormis esiliiga tiitlikaitsja EMÜ SK sidemängijana tegutsedes.

Kuigi 23-aastane ja 190 cm pikkune Jaani kuulub Schenkeri Liigas osaleva Valio Võru nimekirja, lubab leping tal võimalusel rannavõrkpallile keskenduda.

"Aitan Valio Võrut eest selle aasta lõpuni, võib-olla ka jaanuaris," ütles tänavu Rauaga Eesti meistrivõistlustel pronksi pälvinud Jaani.

"Olen saalis aastaid mänginud ega näe endal potentsiaali. Rannavõrkpall on südamelähedasem, sest see ei baseeru ainult jõul ja läbi löövad mitmekülgsed mängijad."