Pärnu pidanuks edasipääsuks võitma mängu 3:1 või 3:0 ja lisaks ka kuldse geimi. Avageimis ei saanud Pärnu aga kuidagi hakkama tartlaste rünnakute takistamisega, Bigbanki mängijad naelutasid palle maha koguni 73-protsendilise resultatiivsusega. Kert Toobali heade söötude paistel särasid Curtis Stockton ja Albert Hurt.

"Tänane mäng algas meie üliväikesel eduseisul," sõnas Tartu kapten Kert Toobal. "See, kuidas me alustasime esimest geimi, oli väike üllatus mulle endalegi. Ja Pärnule vist ka. Saime blokist palju puuteid, kaitses mängisime hästi, serviga surusime ja nemad tegid mõned rünnakuvead, saime päris hea kindluse. Vahepeal natuke isegi imestan selle üle, kui enesekindlalt ja hästi me mänginud oleme. Täna tegi ka Curtis hea mängu, oleme seda natuke oodanud. Kui ta mängib nii kogu aeg, siis on kõigil lihtsam."

Esimese geimi lõpust saati usaldas Pärnu loots Avo Keel sidemängija kohal Martti Keele asemel Richard Voogelit. Mängupilt paraneski. Paraku vigastas mängu ebakindlalt alustanud Pärnu brasilllasest leegionär Ygor Duarte säärelihast ja ta tuli asendada noore Tony Tammiksaarega. "Esialgse prognoosi kohaselt võtab taastumine vähemalt 4-5 nädalat, peame mõtlema, mis teeme," kommenteeris Keel halba uudist number kaks.

Geimi lõpp oli ikkagi ülipõnev, Pärnu juhtis veel 28:27, ent kolm viimast punkti kuulusid külalistele: esmalt eksis vahetusest servima tulnud Martti Keel pallingul, seejärel sulustas Mihkel Tanila Andrei Gvozdevi rünnaku ja lõpuks lõi Kristaps Platacs palli rünnakul auti.

"Ma ei näinud täna meestest sellist seisundit, et selg oleks vastu seina. Teise geimi lõpus tegime kolm serviviga järjest ja jätsime paar kaitses kätte saadud palli maha löömata. Aga mina neid treenin, pean hakkama järele mõtlema..." kurtis Keel, kellel on tänavu käsil karjääri kõige keerulisem klubihooaeg. "Absoluutselt! Vahel tundub, et ükskõik, mis ma tänavu ka ei otsusta või ei tee, ikka on vale ja ei toimi."

Juba tähtsusetus kolmandas geimis anti mõlemalt poolt võimalus eelkõige vahetusmängijatele, Tartu võitis sellegi 25:17. STATISTIKA

Stockton tõi võitjatele kahe geimiga 15 ja hästi rünnanud Hurt 11 punkti, Pärnu resultatiivseimad olid 11 silma kogunud Taavet Leppik ja Kristaps Platacs. Tartu peatreener Andrei Ojamets sai lubada endale täna sellist väikest luksust, et jättis kaheks esimeseks geimiks pingile Märt Tammearu. "Kui ta mängis Eesti noortekoondise all EEVZA turniiri, siis sai tal õlg natuke ülekoormust. Teine asi oli, et vaja oli ka Stefan Kaibaldile mängutunnetus tagasi anda. Mis tegi head meelt, et ta ongi end uuesti leidnud. Ja nüüd läinud nädalavahetusel oli Märdil Rakveres A-klassi karikas, mille ta Pärnu võistkonnaga võitis, siis igal juhul oli vaja teda natuke hoida ja õnneks saigi õla kontrolli alla," selgitas Ojamets.

Keel pidi kohtumise järel intervjuu esiti edasi lükkama, sest tuli tegeleda veel ühe ebameeldiva asjaga. Tekkinud on imelik olukord homse Credit24 Balti liiga mänguga Limbažiga. Nimelt on lätlased otsustanud, et soovivad kohtumist edasi lükata B-klassi EEVZA turniiri tõttu. Nende selgituse kohaselt puudutab see turniiri paljusid nende pallureid, lisaks on nende treener Lauris Iecelnieks Läti võistkonna juhendaja.

Samas Pärnu poole Keele sõnul otse ametlikult pöördutud ei ole, Läti alaliidu vahendusel pakutud asenduskuupäev pärnakatele aga ei sobi. Keel oli sellises kummalises asjaajamises (loe: kommunikatsioonis) pettunud ja ütles hiljem, et meeskond sõidab siiski homme Limbažisse. Meenutame, et Limbažiga oli Pärnul tänavu veel üks kana kitkuda, nimelt sõlmis Edgars Šimanskis suvel Pärnuga lepingu, kuid lõpuks keeldus Limbažist lahkuma.

Karikasarja poolfinaalis kohtub Bigbank TalTechiga, teise finalisti selgitavad tiitlikaitsja Saaremaa ja Tallinna Selver.