Võrkpalli Credit24 Meistriliiga ühendab Eesti, Läti ja Leedu paremaid võrkpalliklubisid. 2017/18 hooajal osaleb liigas 14 võistkonda, neist 7 Eestist, 5 Lätist ja 2 Leedust. Liiga turniirisüsteem koosneb 26-voorulisest põhiturniirist, kus kõik klubid mängivad omavahel läbi nii kodus kui võõrsil, seejärel selgitavad 8 paremat play-off süsteemis need 4 võistkonda, kes pääsevad kahepäevalisele finaalturniirile ehk Final Four'i.

Credit24 Meistriliiga 2017/18 hooaja põhiturniiri paremusjärjestus selgub 11. märtsil, finaalturniir peetakse 23.-24. märtsil. Finaalturniiri toimumispaiga valib liiga põhiturniiri võitja.

"Sel hooajal kaalusime ka mõtet korraldada finaalturniir mõnes n-ö neutraalses mängupaigas, aga klubidega konsulteerides jõudsime otsusele, et põhiturniiri edukaimale peab jääma boonuseks võimalus mängida otsustavad mängud oma kodusaalis," kommenteeris otsust Eesti Võrkpalli Liidu peasekretär Helen Veermäe ja lisas: "Varakult välja valitud neutraalne mängupaik annaks aega pikemalt ettevalmistusi teha ja oleks alaliidu poolt vaadatuna korralduslikult lihtsam variant, aga lähtusime siiski eelkõige klubide huvidest".