20. aprill, finaalseeria avamäng. Pärnu võidab Selverit 3:0, paremus geimides keskmiselt 6 punkti. Nurgaründaja Taavet Leppik teeb imelise partii, olles kasulik nii rünnakul kui kaitses - tasuks 13 punkti (+13). Temporündaja Tamar Nassar, kes olnud hooaja teises pooles nii rünnakuprotsendilt kui blokkide arvult Pärnu selge liider, vigastab teises geimis hüppeliigest ning jälgib järgmisi mänge juba karkudelt.

22. aprill, seeria teine mäng. Pärnu võtab taas võidu, kuid seekord pole jõudude vahekord enam märgatav. 22-aastane Leppik teeb jälle korraliku tööpäeva, realiseerides 20 tõstest 9. Ka vigastatud Nassarit asendav Harri Palmar on ülesannete kõrgusel ja toob 8 punkti (+5).

24. aprill, seeria kolmas mäng, kus Selver alustab kolmemängulist 3:0 võiduseeriat. Leppik toob kahe geimiga 6 punkti, ent vigastab siis talda. Teda asendab 35-aastane Jaanus Nõmmsalu, kes mängimas karjääri viimaseid kohtumisi. Seekord kogemustest kasu aga ei ole: Nõmmsalu vastuvõtt on äärmiselt ebakindel ning rünnakulgi ei realiseeri ta kolmest tõstest ainsatki. Ka Palmari mäng ebaõnnestub. Kohtumise lõpuks on kahe mainitu kogusaldo järgnev: õnnestunud rünnakuid 0, blokipunkte 0, serviässasid 0, ideaalseid vastuvõtte 0, efektiivsusnäitaja -4.

28. aprill, seeria neljas mäng. Nõmmsalu ja Palmar teevad seekord küll veidi parema mängu, ent õnnestumisest jääb asi siiski kaugele. Palmar lööb 8-st tõstest maha 4, Nõmmsalu 13-st 6. Kahe peale kokku tuuakse pärnakatele 10 punkti, efektiivsusnäitaja ümmargune 0.

1. mai, seeria viies mäng. Nõmmsalu teeb ilmselt ühe oma pika karjääri halvematest mängudest, eksides nii rünnakul (4) kui servi vastuvõtul (5) rohkem kui kogu ülejäänud meeskond kokku. Efektiivsusnäitaja osutab koguni miinus kümnele. Palmar ei saa temporündaja positsiooni omaduste tõttu ilmselt sedavõrd kehva esitust kunagi teha, ent temagi saldo - 3 punkti - ei räägi õnnestumisest.

Kokkuvõttes tuleb tõdeda, et vähemalt Eesti meistrivõistluste finaalis hakkama saamiseks Pärnul kahte tugevat kuuikut väljakule panna tänavu pole. Jah, võrkpalliliidu ametlik statistika, mis erineb tihti väga selgelt meeskondade professionaalsete statistikute poolt tehtavast numbrimaagiast, võib mõne arvu võrra Palmari ja Nõmmsalu osas eksida, ent üldpilti see ei muuda - Nassari, Leppiku ning juba varem vigastada saanud Kardo Kõresaare saapaid pole kumbki mees suutnud täita.

Kogu süüd Palmarile ja Nõmmsalule panna aga ei tohiks - hea, et Pärnul needki mehed vahetusest võtta on olnud. Uute vigastuste korral tuleb Pärnul nurgaründajana algkoosseisus väljakule tuua ilmselt Markkus ning temporündajana Avo Keel.

Nelja võiduni peetav seeria jätkub neljapäeval Tallinnas Selveri 3:2 eduseisult.