"Noorte tase on hea, eriti tüdrukutel. Samas üldine seis on Võrus nadi, jalgpall surub peale," leiab Saal. "Jalgpalli hakatakse mängima juba 4-aastaselt, aga võrkpalliga pole ala eripärade tõttu mõtet alustada enne esimesse klassi minekut. Nii tulevad meile tihti need, kes jalgpallist üle jäävad."

Saal, kelle kasvandikest on parematel päevadel olnud samal ajal Eesti koondises kuus meest, treenib hetkel C-ja D-vanuseklassi poisse ja tüdrukuid, vanematega tegeleb tema enda kunagine hoolealune Marko Mett.

Võru meeskond mängis tänavu Schenker liigat n.ö üheaastase projekti põhjal, kus meeskonda koondati tiitlivõistlusteks valmistuv noortekoondis. Uuel aastal plaanib Võru kõrgliigas mängimist jätkata, kuigi oluliselt tugevam meeskond kindlasti ei muutu.

"Alla me veel ei anna! Plaanime mängida tuleval hooajal oma noortega, lisaks jätkavad loodetavasti mõned tänavuse meeskonna noortekoondislased, kes pärit mujalt."

Eesti meistrivõistluste finaalis jagub Saali hoolealuseid mõlemale poole võrku, sest just tema tegi võrkpalli põhitõed selgeks Tallinna Selveri peatreenerile Avo Keelele ning Tartu Bigbanki põhikoosseisu kuuluvatele Robert Tähele ja Henri Treialile.

"Vana Keel on kaval ja Tartu ei saa seda seeriat nii lihtsalt, kui võiks eeldada. Avamängus oli ainus mees, kes Selveril midagi teha suutis, Pulk. Teises mängus teda polnud, aga tartlased eksisid ise nii palju, et sei saanudki võitu."

"Mulle tundub, et Tartu läheb alati suure hurraaga peale, aga lõpuni seda indu ei jagu. Ehk peaks alustama veidi vaoshoitumalt," mõtiskleb Saal.

20-aastane Täht ja 21-aastane Treial on sirgunud mängumeheks Saali sõnul täiesti erinevat teed pidi. "Täht võis panna juba C-klassis ühes mängus 15 serviässa. Treial kerkis pikale poisile omaselt aeglasemini, alguses polnud ta midagi erilist."

Delfi soovib Saalile juubeli puhul palju õnne ning jääb lootma, et Võru osakaal Eesti võrkpallis jääb oluliseks ka rasketel aegadel.