Nimekamad Eesti noortekoondise (sündinud 1995.a ja hiljem) mängijad on Selver Tallinna diagonaal Oliver Orav ja libero Johan Vahter, Bigbank Tartu nurgaründaja Taavi Arula, Rakvere VK sidemängija Robert Viiber ja nurgaründaja Kevin Saar ning Tallinna Selveri meeskonna peatreeneri Avo Keele noorem poeg Markkus Keel.

Peaproovina lähenevateks võistlusteks mängivad noored täna kell 17:30 ja homme kell 11:30 Audentese spordihallis Soome eakaaslastega. Põhjanaabrite jõudsid mullusel EM-l kõrgele neljandale kohale ja pääsesid ka MM-finaalturniirile. Eesti juunioride meeskonda kuuluvad lisaks eelnimetatuile ka Joonas Popman, Ragnar Kalde, Karli Allik, Lauri Aksalu, Stefan Kaibald, Markkus Uuskari ja Raul Kartsep. Eesti juunioride meeskonna geograafiline kaetus üle Eesti on lai, mängijaid on nii Tallinnast, Põltsamaalt, Rakverest, Pärnust, Võrust kui Hiiumaalt, kõige rohkem aga Saaremaalt. Meeskonna peatreener on Raul Reiter, abitreener Marko Mett.

Valiksarja põhjal saab anda ka esialgse hinnangu tänavusele uuendusele, kus juunioride koondise liikmed mängisid eraldi võistkonnana (Danpower Võru/Noortekoondis) kaasa Schenker Liigas. "Ühegi võiduni noormehed ei jõudnud, kuid kogemusi ja mängukindlust hangiti tublisti juurde," sõnas Reiter, jätkates: "järgmisel nädalal on meil küpsuseksam, kus saame teada, kas selle hooaja ettevalmistusplaan ennast õigustas."

Noorte võrkpalli valitseja, maailmameister Venemaa
Kui Läti ja Iisrael on eelinfo ja seniste mängude põhjal eestlastele jõukohased vastased, siis Venemaa näol tuleb meile vastu maailma eliit. Mitmed 1995. aastal sündinud poisid osalesid 2013. aasta juunioride MM-finaalturniiril ka endast kaks aastat vanematega. Kuna venelased krooniti mullu nii Mehhikos U19 kui Türgis U21 vanuseklassi maailmameistriteks, siis Alexander Goncharov, Roman Zhos, Pavel Pankov ja turniiri MVP-ga auhinnatud Viktor Poletaev on juba kahekordsed maailma parimad.

Eesti naisjuuniorid valikturniiril tänavu osalema ei pea, sest augustil toimuv finaalturniir leiab aset Soome ja Eesti alaliitude koostöös Tamperes ja Tartus. See tagab omakorda eestlannadele korraldajana otsepääsu finaalturniirile.

Juunioride EM-valikturniiri mängude ajakava:
25.04 kell 16:30 Läti - Eesti
25.04 kell 19:00 Venemaa - Iisrael
26.04 kell 16:30 Eesti - Iisrael
26.04 kell 19:00 Läti - Venemaa
27.04 kell 15:00 Läti - Iisrael
27.04 kell 17:30 Eesti - Venemaa