Nagu varasemalt juba teada, pole TTÜ rahaline võimekus võrdluses meie paremate klubidega enam päris selline nagu mõned aastad tagasi. Et treeneril tuleb sellegipoolest võistkond üles ehitada, rääkisime Sirelpuuga seekord just meeskonnast ja mängijatest.

Päris lootusetu seis pole, olgugi, et mitmed põhimehed on meeskonnast lahkunud. Aleksander Eerma, Dmitri Korotkov ja Joonas Popman on kohalikele võrkpallisõpradele juba tõestanud, et kannavad Eesti ja Balti liiga taseme välja, sarnaseid leide jagub TTÜ-l ilmselt ka uueks hooajaks.

Janis, kogu vanem kaardivägi eesotsas Siim Ennemuisti, Sander Rätsepaga ja Kristjan Jürimaga on meeskonnast lahkunud. Millise meeskonnaga uuele hooajale vastu oled minemas?

Panime jaanuaris lauale plaani A ja plaani B. Kohe sai selgeks, et plaan A ei tule kuidagi välja ning seetõttu langetasimegi otsuse, et alustame tööd sisuliselt algusest ja proovime noortemeeskonna kolme aastaga Eestis medalile viia. Meie meeskonna vanimad mängijad on hetkel 21-aastased. Võimalik, et kui meeskond on lõplikult komplekteeritud, kuuluvad rivistusse kümme TTÜ üliõpilast, neli abiturienti ning mitte ühtegi poolproffi, kes hommikul tööl ja õhtul trennides käiks.

Kes on meeskonna märkimisväärsemad täiendused?

Eelmisel hooajal oli meil sisuliselt ühe kuuiku-seitsmiku jagu põhimängijaid, kelle positsioonidele võrdväärne konkurents puudus. Tänavu võib öelda, et selles osas on olukord parem - igale kohale on tugev konkurents ning motivatsiooni peaks seega kõigil jaguma. Seepärast ei taha ma ka kedagi enne hooaja algust esile tõsta - lihtsalt vara on midagi veel öelda.

Ütlesid, et meeskonna uus eesmärk on kolme aastaga medalile jõuda. Kuivõrd reaalseks seda pead?

Meeskonda kuulub palju noortekoondislasi, mistõttu usun, et kui neile aega anda, on see reaalne eesmärk. Mõistagi võtab noortel oma esimesel tõsisemal hooajal Balti liigas jalad ja käed värisema, aga see läheb üle. Et sisuliselt kõik poisid on kas praegu või lähiaastatel meie ülikooliga seotud, on ka kolmeaastane projekt tehtav.

Aga tänavu proovite kodustest konkurentidest Järvamaale konkurentsi pakkuda?

Järvamaa meeskonna koosseis pole veel selgunud, seega keeruline öelda. Rakvere, keda mullu peeti Järvamaaga umbes samal tasemel meeskonnaks, on vahepeal tugevamaks muutunud. Aga ainsagi võiduta me hooaega lõpetada küll ei taha, nagu juhtus mõned aastad tagasi Võru meeskonna nime all mänginud noortekoondislastega.

Millistele positsioonidele täiendust veel otsid?

Nurgaründajate ja sidemängijate osakonda oleks täiendust vaja. Eelkõige on mure sidemängijatega, sest Eestis on valik sellele positsioonile väga piiratud.

Suvel jäid klubita kaks Selveri nurgaründajat, Helar Jalg ja Martti Rosenblatt. Nemad meeskonna vaatevälja ei kuulu?

Mõlemad kuuluvad! Huvi on olemas, aga kaugemale pole asi jõudnud. Samuti oleme huvitatud Taavi Arulast, kellega me kevadel uue lepingu osas kokkuleppele ei jõudnud. Ta käis suvel Ameerika Ühendriikides tööd tegemas ning peaks sealt varsti naasma. Kindlasti võtame ka temaga uuesti ühendust, äkki on veel lootust.

Lõpetuseks, kui kaugel treeningutega olete ja kui palju kontrollkohtumisi plaanite pidada?

Treeningutega alustasime augusti alguses ja pallitrennidega eelmisel nädalal. Septembri alguses osaleme Rakveres turniiril, kus lisaks võõrustajatele osaleb ka Tartu ja Soome meistriliigaklubi Akaa Volley. Hiljem on kavas veel treeningmängud Pärnu, Tallinna Selveri ja ühe Rootsi meeskonnaga.

TTÜ Võrkpalliklubi praegune koosseis:
sidemängija Aleksander Eerma
nurgaründajad Dmitri Korotkov, Tamur Viidalepp, Richard Orutar
temporündajad Joonas Popman, Ragnar Kalde, Jörgen Vanamõisa
diagonaalründajad Mihkel Nuut, Oscar Leemets
liberod Karl Stamm, Mart Targem