Oravalt pärit keskblokeerija Andri Aganitsa klubi kaotas esimesed geimid 20:25 ja 18:25, ent võitis kolm järgmist 25:23, 25:22 ja 20:18. Lõpp oli väga dramaatiline, Maaseik juhtis 7:4, seejärel spurtis Zeniit Maksim Mihhailovi serviseeria toel ette 9:7, juhiti veel ka 12:10. Matšpallideni jõudis esimesena aga Maaseik, esimene ei õnnestunud, teine mitte, kolmaski, ka neljas... Kas ikka suurem võtab oma? Seisul 18:18 sai tõste Aganits ja põrutas palli blokist auti ning järgmise matšpalli Maaseik lõpuks realiseeris.

Aganits tõi kokku 8 punkti (+6; rünnak 47%), Maaseiki suurim sangar oli lõpus ülikindlalt tegutsenud Jelte Maan. Protokolli kantud 20 punkti ei peegelda kaugeltki seda, kui palju ta võistkonnale andis igas mõttes. Äsja klubide MM-il pronksi saanud Zeniidi staaridest jäi Mihhailovi arvele 29 ja Tsvetan Sokolovi kontosse 25 silma. Hiljuti seksuaalse ahistamise pärast skandaali sattunud, trellide taha pandud ja rahatrahvi tasuma pidanud Earvin N'Gapeth istus esialgu pingil, küll aga oli ta platsil viienda geimi otsustavatel hetkedel.

Videokokkuvõtet mängust näed SIIT.

Andri, kirjelda mängu! Millal hakkas tunduma, et suurüllatus saabki teoks? Igatahes uhke skalp ja asi, mida lapselastele rääkida.
Sama juhtus tegelikult ka Türgis (Maaseik võitis Ankara Halkbanki 0:2 kaotusseisust – M. R.). Kus pärast 0:2 taha jäämist hakkas meie mäng paremini jooksma. Üleeile mängisime kaks geimi tõesti alla oma taseme. Otsisime koosseisu, õnneks lõpuks leidsime selle ja suutsime tänu sellele oma mängu käima saada. Liikusime tegelikult samm haaval, kolmanda geimi võit mõjus meeskonnale vabastavalt ja hakkasime rohkem uskuma, et suudame võita. Seisul 2:2 oli tabelisse punkt kindlustatud. Selline mängu käik muutis meid rohkem kindlamaks. Viiendat geimi mängisime kas kõik või mitte midagi suhtumisega. Alustasime hästi, kuid siis lasime Mihhailovil serviseeria teha. Lõpp läks nugadele, aga suutsime enda poole kallutada.

Kas selline vägev võit mingi preemia või muu boonuse ka mängijatele toob? Kuidas klubijuhid ja fännid reageerisid?
Nii mängijad, kogu võistkonna staff kui ka muud abilised ja fännid olid väga rahul. Tavaliselt elatakse siin mängule kaasa väga tagasihoidlikult, eilne oli kindlasti erand. Meeskonnale oli publikutoetus olulistel momentidel kindlasti abiks. Mingit preemiat see võit endaga kaasa ei toonud. Tuleb võtta kaasa emotsioon ja kogemus sellest võidust ning edasi treenida. Sest midagi pole endiselt muutnud, antud alagrupis oleme me endiselt teistega võrreldes väike Maaseik, kes kannatlikult ootab oma võimalust. Loodame, et neid tekib veel...

Oli see kaalukuse ja emotsionaalsuse poolest su karjääri vägevaim võit?
Kindlasti on tegu klubikarjääri vägevaima võiduga, tuli õiges kohas, Meistrite liigas Kaasani Zeniidi vastu, pole paha. Võtab näo muigele siiani (naerab – M. R.).

Miks Kaasani prantslasest staar Earvin N’Gapeth alguses pingil istus? Kas võis olla tegu distsiplinaarkaristusega selle pepu-laksu skandaali eest?
N’Gapeth saabus Brasiiliast (klubide MM-ilt, kus pidutsemise käigus ööklubis juhtunud intsidendi tõttu arreteeriti – M. R.) Maaseiki alles mängupäeva keskpäeval.

(Vaata videost episoodi, mille tõttu N'Gapethi süüdistati seksuaalses rünnakus)

Kuidas oled rahul enda rolliga? Tundub, et eelkõige mängib Maaseik nurkadest ja tõsteid keskele, eriti sulle, väga palju ei tule. Oled selle jaotuse suhtes leplik ja keskendud oma põhitööle, blokeerimisele, või annad mingis olukorras märku ka, et tahaksid rünnakul rohkem tööd?
Kui vaadata tagasi üleeilsele mängule, siis 15 tõstet pole üldse paha. Jah, mõned rünnakud jäid mängu, kuid vastas oli ka kõrge tasemeline blokk ja kaitse. Üldiselt on meil suurimaks probleemiks asetused, kui diagonaal on tagaliinis, siis langeb meie rünnaku efektiivsus. Vaevalt on aasta õlaoperatsioonist möödas ja endiselt näen kõvasti vaeva õla tugevamaks ja stabiilsemaks saamisel. Olen paar head sammu selles vallas edasi liikunud. Vahepeal oli keerulisem periood rünnakul, kuid loodan, et see on nüüd möödas, sellised mängud süstivad enesekindlust, mis muudab ka rünnaku kindlamaks.