Janis Sirelpuu debüüt TTÜ meeskonna peatreenerina meenutab natuke sinu treeneritöö algust. Praktiliselt praktikata Eesti koondise peatreeneriks, kohe rahvusvahelistele võistlustele, varsti ka väärt võidud. Nüüd on sellest möödas kaheksa aastat ja päris untsu pole midagi keeratud.

Avo Keel: Kõige õigema vastuse annab aeg. Kõik peavad ju kuskilt alustama. Lihtsam on muidugi siis, kui mingi periood on tegutsetud teise treenerina. Janisel on seda olnud pool hooaega.

Vastutus ajab Sirelpuu närvid samamoodi krussi.

Vastutuse koha pealt on tal tõenäoliselt natuke kergem kui minul alguses. Pean silmas klubi ja rahvuskoondise vahet. Samas oli minul tänuväärne võimalus viibida kolm nädalat Itaalias ja veel 3 x 1 nädal Venemaa meistrisarja erinevate klubide juures.

Janisel on vanust 35, sinul 50. Millist nõu talle annaksid?

Janis on ju õigesti maininud, et hetkega ei ole võimalik oma ideid või nägemusi teostada. See võtabki aega. Küsimus on selles, kui kaua ja kas see tee on õige.

Sind abistab praegu Selveris TTÜ-st pagendatud Aigor Kaibald. Vist tasuta.

Kaibald on töökas abiline. Treeningute füüsilisel läbiviimisel on temast palju kasu olnud. Eriti hindan tema soovi teha seda vabast tahtest. Ma arvan, et Kaibald leitakse järmiseks hooajaks kindlasti mingi klubi poolt üles ja ta jätkab kusagil treenerina. Töö kohta Selveris teeb otsuseid klubi juhatus ja see küsimus oleks neile.

Sinu juhendatav Selver kaotas üleeile Sirelpuu juhitud TTÜ-le. Mis saab olla parem nii kaalukast võidust – mõtlen Sirelpuud ja TTÜ-d? Millises seisus on Selver - meeste tervis võitlusvaim jms?

Selverit häirivad praegu vigastused, mille tõsidus selgub loodetavasti sel nädalal. Valmis peab olema ka kõige kehvemaks stsenaariumiks.Võitlusvaimuga tegeleme ühiselt ja kindlasti on see tõusuteel. Kaotus TTÜ-le tuli võrdsete heitluses. Viiendas geimis seisul 6:2 tekitas väikese ebakindluse Helari Jala sunnitud lahkumine – ta vigastas lõuga ja pidi seda õmblema minema. Sellest TTÜ- le piisas, et lõpugeimis otsustav pööre tuua. Vigastustega puudus Kristjan Õuekallas ja sisuliselt ka Andri Aganits.

Mängisite TTÜ-ga Saaremaal. Mõlema meeskonna peale kokku oli platsil üheksa endist või praegust saarlast. Küllap arvad, et oma Saarema klubi lähetamine Schenkeri liigasse on mõistlik algatus?

Kui saarlastel ei jää see ainult kahe-kolme aasta hasardiks, on algatus väga teretulnud. Tegijad peavad endale aru andma, et alati kõik ei õnnestu ega suju nii hästi kui mõeldud. Ja kui tuleb vastukäimist, siis peab neid taluma ning leidma jõudu ja ideid jätkamiseks.

Lõpetuseks Eesti koondisest, mis sinu vedamisel peaks suvel universiaadil Kaasanis mängima: kas sõit on kindel?

Sõit Kaasanisse on selles mõttes kindel, et soov seal esineda on olemas. Kui tuleb ametlik kinnitus meie pääsemise kohta, saame rääkida sajast protsendist.