Teadupärast esitas protesti võrkpallurite toetamise suhtes rahandusministeerium, kelle sõnul looks toetuspalve rahuldamine olukorra, kus ühte spordiala eelistatakse teistele.

Saar ning peaminister Taavi Rõivas nõustusid, et kindlate kriteeriumite paika panemine tulevikuks on hädavajalik.

"Aktsepteerin seda, et rahandusministeeriumi loomulik positsioon on aastate jooksul kujunenud selliseks, et algatuseks ta ütleb kõigile "ei" ning ütleb "ei" ka teist ja kolmandat korda, ja siis pärast pikka arutelu, kui on piisavalt veenvaid põhjuseid, miks öelda "jah", ütleb moka otsast "jah" või vähemalt vaikides nõustub. See on paraku see tänamatu amet, mis rahandusministri tööga kaasneb," ütles Saar.

"Arutelu oli põhjalik. Käidi läbi erinevad variandid, mis oleks alternatiiv valitsuse reservidele. Ma ei näe selles aga sisuliselt probleemi, sest aasta jooksul tekivad ju ikka vältimatud kulud, mida ei ole võimalik eelarve koostamise protsessis ette näha ning selleks reservfond ongi ette nähtud. Teisalt aga - selliseid kulusid on alati rohkem kui seal reservis raha. Aga ma toonitan, et see on erakordne juhtum Eest spordiajaloos. Meil pole kunagi varem kahte pallimänguala samal aastal Euroopa meistrivõistluste finaalturniiril osalenud, mis tähendab, et erakorralisele eraldusele tuli ka topeltkoormus."

"Leppisime ka kokku, et selleks, et anda spordivaldkonnale suurem kindlus ning valitsusele selgem otsustus- või vaidlusalus, siis koostöös rahandusministeeriumiga püüame selle aasta jooksul täpsustada, millised oleksid need kriteerumid ja kus asub see ressurss, mida sellistel puhkudel eraldada, kui sellised asju tulevikus jälle juhtub," lisas Saar.