Poolfinaalis oli Perugia saanud 3:0 jagu Modenast, Civitanova Cucine Lube tuli Trentino vastu välja 0:2 kaotusseisust, teenides raske ja magusa 3:2 võidu.

Täna Bolongas 9000 võrkpallisõbra ees peetud finaalmängus läks Perugia juhtima 25:21, kuid Lube võitis kaks järgmist geimi (25:23, 25:23). Neljas geim oli eepiline. Lubel oli kasutada väga palju matšpalle, kuid Perugia ei andnud alla. Seisul 33:33 otsustas Perugia treener Vital Heynen saata vahetusest servima Robert Tähe. Milline vastutus! Eestlase närv pidas vastu ja ta tegi hea pallingu, kuid välkkiire sidemängija Bruno jõudis siiski pallini ja Osmany Juantorena suutis selle ka maha lüüa. Tänu Oleg Plotniski headele servidele ja Wilfredo Leoni rünnakule ja blokile võitis Perugia neljanda geimi ikkagi 36:34! Ja see hull ja uskumatult heatasemeline mäng jätkus.

Samas viiendas geimis oli Perugial võhm väljas, viimast vaatust kontrollis Lube algusest lõpuni, võites 15:10. Kuubalastele toetuv Lube on hetkel võrkpallimaailma täielik valitseja - nad on valitsevad Meistrite liiga võitjad, klubide MM-i võitjad ning Itaalia meistrid ja ka karikavõitjad.

Tavapäraselt vahetusmängija rolliga leppima pidanud Täht käis väljakul ka teises geimis, lüües kolm ohtlikku servi ja tuues kaitses väga raske palli üles, mille eest sai tiimikaaslastelt tublisti kiita. Ühtegi viga Täht oma vähese mänguaja jooksul ei teinud. Kuna Heynen on eelistanud nurgaründaja kohal Leoni, Filippo Lanzat ja Plotnitskit, olnuks väga-väga üllatav, kui Täht saanuks nii olulises mängus suurema rolli. Samas kui jätta kõrvale Leon (efektiivsus +10), siis teiste nurkade panus jäi liiga väikeseks - Lanza kasutegur oli -3 ja ta välja vahetanud Plotnitskil oli see lõpuks 0.

Kokkuvõttes andsid tooni kuubakad. Lube trio Juantorena, Yoandi Leal ja Robertlandy Simon tõi vastavalt 27, 23 ja 15 punkti, üleväljameheks kerkis aga Perugia kuubalasest nurgamees Leon, kelle kontosse jäi 31 punkti. MVP-ks valiti Juantorena.

Autasustamisel näeb seda, kuidas meie mees medali kaela saab, kui video lõpuni on jäänud 12 minutit.