"Minu hooajad on olnud enamasti väga edukad ja see on pakkunud naudingut," lausus Graumann. "Mind on toetanud head mängijad. Eestis ja Baltimaades oleme korduvalt teinud puhta töö. Eelmisel hooajal tuli teine koht Põhjamaade klubide meistrivõistlustelt. Samuti on meil võimaldatud osalemist eurosarjas. Tänu naiskonna rahastajale Igor Pihelale ja Eesti Näitustele olen saanud Natalja Bratuhhinaga rannavõrkpallile pühenduda,"vahendab volley.ee.

27-aastane ja 176 cm pikkune pallur jätkas: "Kuna rannavõrkpall on mulle viimasel ajal olnud saalivõrkpallist südamelähedasem, siis sel suvel toimusid rannas mõned muudatused, mis panid mõtlema. Sain aru, et Londoni olümpiale me enam ei pürgi (selleks oleks pidanud saalihooaeg meile kergem olema kui eelmisel aastal) ning oma arengu huvides on praegu õige aeg muudatusteks ja enese arendamiseks. Rääkisin oma mõtetest Igori ja Keetega (GMP peatreener Keete Puri) ning nad said minust aru. Lahkusime sõbralikult. Arvan, et GMP on ka sel hooajal väga hea naiskond. Igatahes hoian neile pöialt!"

Kuna Graumann võttis tähtsa otsuse vastu suhteliselt hilja, ei jõudnud ta välisklubisse siirdumisega tegeleda. Miks langes valik aga Metalli kasuks?

"Põhjusi on mitmeid. Esiteks on see mu koduklubi ja kodulinn, mille eest mängimine on mulle auasi nagu Eesti koondise esindamine. Väike unistus oleks justkui täitunud. Teiseks on seal palju Viljandi noori mängijaid, keda saaks innustada ning kolmandaks olid nad nõus, et alustan treeningutega 12. oktoobril," vastas Graumann.

Mäletatavasti lahkus GMP-st Prantsusmaale nurgaründaja Polina Bratuhhina. Hetkeseisuga kuulub naiskonna ridadesse üheksa mängijat, Keete Puri sõnul pole kavas kedagi juurde võtta.

"Mõned tüdrukud said eelmisel hooajal vähem platsile, kui olid ära teeninud. Mari-Liisi ja Polina lahkumisest hoolimata jäävad eesmärgid samaks. Kolmanda koha pärast me võitlema ei hakka," kinnitas Puri.

Õlavigastusest taastub Kadri Puri, kuid juhendajast ema sõnul saab ta libero kohal tegutsemisega hakkama. GMP klubi juhi Pihela andis küsimusele, kas järgmisel suvel jätkub kahe rannavõrkpallipaari Graumann - Polina Bratuhhina ja Puri - Natalja Bratuhhina Londoni olümpiale pürgimine, ebalevaid vastuseid.

"Paljast tahtmisest ei piisa. Tänavu sai palju ekskursioone tehtud. Samas on võrkpallitegemised alati tüdrukute endi kätes olnud. Eks Polina lahkumine lõi ka Mari-Liisi rööpast välja. Tekkis neljanda rattata vanker ja Mari-Liisil oli motivatsiooni leidmisega raskusi," ütles Pihela.