Et viia mäng otsustava kuldse geimini, tuleb Selveril võõrsil võita 3:0 või 3:1. Avamängus libero rollis olnud Selveri üks kogenumaid mängijaid, Kristjan Õuekallas arvab, et Liberecis läheb eestlastel väga-väga raskeks, kuid niikaua kuni mäng läbi pole, püsib ka edasipääsulootus. Ning kui tulebki edasipääsust suu puhtaks pühkida, ootab ees veel vähemalt kaks mängu klassi võrra madalamas sarjas Challenge Cup.

"Võita on igal juhul vaja, aga võõrsil läheb meil ikka väga raskeks. Ajalugu on näidanud, et võõrsil me eriti hästi ei mängi," rääkis Õuekallas.

Mängijad kogunesid Tallinna lennujaama juba kell 7. Kuu aega tagasi kaksikute isaks saanud 32-aastane Õuekallas ütles, et temal isiklikult varajase ärkamisega probleeme pole.

"See lend pole üldse varajane. Ning üldiselt olengi ma varase ärkamisega. Mul on kaks last, öösel saan magada ainult 3-4 tundi. Tänane varajane ärkamine ei mõjuta mängu suhtes midagi, see on ju alles homme," sõnas ta.

Peatreener Avo Keel rõhutas pärast avamängu kindlat allajäämist tšehhidele, et emotsiooni ja nahaalsuseta mänge ei võideta. Õuekallas ütles, et emotsioonitus ongi eestlaste põhiprobleem alati olnud.

"Emotsioonidest on meil igas mängus puudu. Nii oli eelmine aasta ja on ka tänavu. Eestlased, nagu me oleme... Pool võistkonda veel saarlased. Üks mees ei saa kogu võistkonda üles kütta, iga mees peab ise emotsioone näitama. Aga kui emotsiooni ei tule, siis peab proovima kuidagi teistmoodi mänge võita."

Libereci lendas ka Delfi ja Eesti Päevalehe esindus. Homme Eesti aja järgi kell 19 algavast mängust teeme tekstipõhise otseülekande ning toome lugejateni operatiivsed kommentaarid nii mängu eel kui ka järel.