"Korrektne mäng meie poolt. Tegutsesime stabiilselt, alguses oli mõni üleliigne serviviga," jäi kapten Kert Toobal kaaslaste tegutsemisega rahule. "Meil oli alati üks käik juurde panna, ohtlikuks nad täna ei saanudki. Lustisime kodupubliku ees. Mitte halvas mõttes. Nautisime mängu, nii peabki. Kui ühel hetkel tundus, et oleme võistkonnaga väsinud, siis näib, et enam mitte."

Eesti oli vastasest parem nii servi vastuvõtul (62% vs 40%), rünnakul (51% vs 43%), blokis (13 vs 1) ja ka servil (6 ässa vs 2). Servivigu tegime seekord 14. Robert Täht ja Andrus Raadik tõid mõlemad 13 punkti, Oliver Venno 12, Andri Aganits 9, Ardo Kreek 6, Kert Toobal 2 ja Andres Toobal 1. Kohtumist alustas Kert Toobal, teise geimi keskel usaldas Gheorghe Cretu platsile Andres Toobali.

Maailmaliiga kolmanda divisjoni finaalturniirile jõudmiseks tuleb Eestil homme jagu saada Kreekast, kel siiani kirjas vaid viis kaotust.

"Usun, et saame kreeklaste alistamisega hakkama. Pole probleemi. Kreeka on meeskond, keda annab murda. Kert puhkas ka täna pool mängu, see on meie eelis," lausus libero Rait Rikberg. "Kõik on meie kätes, aga mitte veel käes."

Cretu leidis siiski ka võimalust veidi kriitikat teha. "Tahan meeskonda õnnitleda tehtud töö eest. Kohati tahaks siiski rohkem keskendumist. See võimaldab meil ehitada oma mängu liigse stressita. Seekord oli probleem esimese geimi alguses. Tegime ise kohe kolm serviviga, see võttis meid süsteemist välja. Plaan oli lasta neil mängida," rääkis Cretu.

Maailmaliiga 3. divisjoni mängud:
Eesti - Venezuela 3:0
Katar - Kreeka 3:0
Montenegro - Kasahstan 3:0
Tuneesia - Taiwan 3:2
Saksamaa - Hispaania 3:0
Mehhiko - Austria 2:3

Turniiritabel:
1. Saksamaa 4 võitu (12 punkti)
2. Eesti 4 (11)
3. Austria 4 (11)
4. Hispaania 4 (11)
5. Tuneesia 3 (9)
6. Montenegro 3 (8)
7. Mehhiko 2 (8)
8. Katar 2 (6)
9. Venezuela 2 (6)
10. Taiwan 1 (5)
11. Kasahstan 1 (3)
12. Kreeka 0 (0)

Järgmisel nädalal Mehhikos toimuvale finaalturniirile pääseb kolm esimest ja automaatselt ka korraldaja. Final Four'i võitja pääseb järgmiseks aastaks Maailmaliiga 2. divisjoni. Kokku osaleb Maailmaliigas 36 riiki, kes on jaotatud kolme tugevusgruppi.

ENNE MÄNGU

Eile olid "sinilõvid" kindlalt 3:0 üle Katarist, Lõuna-Ameerika võistkond alistas sama skooriga Kreeka, kirjutab Eesti võrkpalliliidu pressitalitus.

Rahvusmeeskond on seni oma Maailmaliiga debüüthooajal võitnud neljast mängust kolm. Eelmisel nädalalõpul oli koondis võistlustules Montenegros, kus alistati 3:0 võõrustajad ja 3:2 Hiina Taipei. Tuneesiale tuli paraku 1:3 alla vanduda.

Kuna aafriklased kaotasid aga teise alagrupiturniiri avavoorus üllatuslikult 1:3 Kasahstanile ja Austria alistas 3:1 Saksamaa, on meie koondisel suurepärased šansid ennast esimesel hooajal kohe ka Mehhikos toimuvale kolmanda tugevusgrupi finaalturniirile mängida. Kindlasti pääsevad nädala pärast peetavale turniirile võõrustajad, kellele lisanduvad üldjärjestuse kolm paremat. Praegu oleme küll neljandad, ent kui alistame täna Venezuela ja homme Kreeka, pääseme kindlasti esikolmikusse. Meid edestav Hispaania on võitnud kõik neli matši, Austrial ja Saksamaal on kolm võitu ja üks kaotus. Kuna Hispaanial seisab aga ees kohtumine nii Austria kui Saksamaaga, on selge, et vähemalt trio üks liige saab ka teise kaotuse.

Venezuela tänavune Maailmaliiga algas hilinemisega kohtumisele Austriaga, mis tähendas 0:3 (0:25, 0:25, 0:25) kaotust. Pärast seda alistati 3:1 Kasahstan ja kaotati 1:3 Saksamaale. Eile lisandus siis 3:0 võit Kreeka üle. „Meie eesmärk on minna mäng-mängult paremaks ja seda nii võistkonnana kui ka pallurite individuaalselt tasemelt. Võrreldes eelmise nädalavahetusega, on võistkond kindlasti paremas konditsioonis,” lausus Venezuela koondise juhendaja Ronald Sarti.

Esmakordselt mängis Lõuna-Ameerika koondis Maailmaliigas 2001. aastal ja seni parimaks on 2005. aasta seitsmes koht, ent toona oli osalejaid vaid kaksteist. Maailmameistrivõistlustele on Venezuela pääsenud üheteistkümnel korral, kuid esikümnesse veel murda pole õnnestunud. Kolm aastat tagasi Poolas oldi otsustavas mängus Austraalia vastu geimidega 2:1 ees, ent kaotus jättis Venezuela lõpuks alagrupis siiski viiendaks ja kokkuvõttes 17. kohale. Olümpiamänge on väisatud vaid 2008. astal Pekingis, kui avamängus sunniti hilisemat tšempionit USA-d pingutama maksimaalsed viis geimi. Ainsaks võiduks jäi 3:0 edu Jaapani üle. Lõuna-Ameerika meistrivõistlustelt on üks suurtest – Brasiilia või Argentiina – alati eespool olnud, ent üheksa hõbe- ja tosin pronksmedalit on siiski võidetud. Pan-Ameerika mängudel saadi täistabamus 2003. aastal, kui finaalis alistati 3:0 Kuuba.