Esimeses poolfinaalis võitis eeldatav favoriit Tartu Bigbank avageimi 25:18 ja paistis minevat kindlalt oma teed, ent Rakvere tuli mängu tagasi ja võitis teise 26:24. Alates kolmandast geimist oli Urmas Tali juhendatav Rakvere juba klass omaette ja tüüris geimidega 25:17 ja 25:10 võiduka lõpuni. Rakverelased pole kunagi varem Balti liigas finaali jõudnud. Võitjate resultatiivseim oli Siim Põlluäär 16 punktiga (+9), vahetusest sekkunud Kevin Saar lisas 14 silma (+6). Tartule tõid nii Toms Vanags kui Michael Michelau 13 punkti.

Selver alustas teist poolfinaali hästi ning võitis avageimi Pärnu vastu 25:16. Teises geimis oli omakorda 25:21 parem Pärnu. Tasavägise kolmanda geimi võitis Selver 25:23, kuid neljandas oli 25:20 edukam Pärnu. Otsustav viies geim pakkus palju närvikõdi ja mitu vaieldavat momenti, paremaks osutus numbritega 15:11 Pärnu. Lincoln Williams oli Selveri ja kogu mängu parim 32 punktiga (+13), võitjatele tõid Taavet Leppik ja Andrejs Kudrjašovs 13 punkti.

Finaalturniiril osalevate võistkondade saldo enne nädalavahetust on järgmine: Selveril on kuus ja Tartul kaks tiitlit, möödunud hooajal jõudis esimese triumfini Pärnu ja Rakvere pääses Balti liigas esmakordselt esinelikusse. Neli aastat tagasi võitis sarja TTÜ ja nii jäi Eesti klubi tiitlita vaid ühisliiga debüüthooajal, kui 2006. aasta kevadel triumfeeris Ozolnieki võistkond Lätist.