Tartu Bigbank kaotas poolfinaali avavaatuse Pärnule üllatuslikult kindlalt 0:3 ja täna oli neil võõrsil peetud korduskohtumises selg vastu seina. Oodatud põnevuskohtumine jäi aga ära, Pärnu ülekaal oli mäekõrgune. Tartlased ei saanud servi kätte, jäid hätta rünnakul ega suutnud pidurdada suurepäraselt tegutsenud vastaste rünnakuid. Täiesti uskumatu, kuidas Balti liiga liider ei saanud absoluutselt vastu. Pärnu juhtis mõlemat geimi algusest peale, olles mõlemas ees 12:6, mingit põnevust ei tekkinudki. Bigbank sai esimeses lõpuks 17 ja teises 19 silma.

Pärnu kindlustas kahe geimi võiduga koha finaalis ja pani kolmandas sisse vahetusmängijad, teiste hulgas ka 17aastased Richard Voogeli ja Allar Keskülla ning tänavu pika pausi järel meistriliiga tasemel comeback'i teinud Edgar Maieri. Samuti palju vahetusi teinud Bigbank võitis järgmised geimid 25:13, 25:20, kuid lohutusvõit jäi saamata, viies geim Pärnule 16:14.

Pärnu rünnakutegevus oli erakordne - esimeses geimis ei tehtud ainsatki viga, teises vaid kaks. Pärnu resultatiivsus oli avageimis 58%, teises koguni 73%. Hiilgavas hoos oli suvepealinna brasiillasest leegionär Chizoba Neves Atu, kes tõi kahe geimiga 13 punkti (efektiivsus +10; rünnak 69%), Ilja Kovalov lisas 10 ja Taavet Leppik 9. Bigbanki poolel kogus Hindrek Pulk nelja geimiga (viiendas ta ei osalenud) 10 silma, kuid kahes olulises esimeses oli temagi liimist lahti. STATISTIKA

Karikafinaal peetakse 22. detsembril Kuressaares.