Avageimis pakkusid rootslased, kes vajasid tänasest matšist 3:0 või 3:1 võitu, et viia EM-ile pääseja selgitamine kuldsesse geimi, Eestile kõva vastupanu. Juhtisime küll 16:13 ja 19:16, ent võõrustajad hiilisid punkt-punkti haaval lähemale ning jõudsid seisul 23:23 viigini, kirjutab volley.ee. Pärast seda oli rootslastel veel ka kaks geimipalli, ent need õnnestus Eestil bareerida. Ülimalt pingelise geimi lõpetas Andri Aganitsa serviäss.

Teine geim oli mõnes mõttes esimese kordus. Eesti saavutas geimi keskel paaripunktilise eduseisu, ent rootslased tulid järele ja tablool särasid ka 22:22 viiginumbrid. Geimi lõpus suutis meie meeskond aga taas kindlamat mängu näidata ja pani oma tugevuse maksma. EM-pileti tõi lõpuks täna algkoosseisu kuulunud Robert Tähe blokist auti läinud löök.

Kolmandas geimis 2700 inimese ees mänginud rootslased ennast enam motiveerida ei suutnud ja selle võitis Eesti kindlalt 25:9.

Mängu parimana tõi Oliver Venno 21 punkti, realiseerides 29 tõstest 16. Diagonaalründajalt meie parimana ka kolm blokki ja kaks serviässa ning suurepärane efektiivsusnäitaja +17! Kahekohalise punktisumma kogus ka Robert Täht, kelle saldosse koguneski täpselt 10 punkti. Rootslaste parim oli nende diagonaalründajast superstaar Marcus Nilsson, kes tõi küll 13 punkti, ent Eesti tegi temaga suurepärast tööd, sest 30 tõstest lõi ta punktiks vaid üheksa.

Vastuvõtul olid meeskonnad peaaegu võrdsed: Eesti näitaja oli 58, rootslastel 57. Märgatav vahe oli aga rünnakul, kus rootslaste realiseerimisprotsent oli 40, meie oma aga väga kõrge 55. Blokipunktide arvestuse võitsime 7-5, serviässade oma 7-4.

Euroopa meistrivõistluste mõttes on Eesti meeskonna järgmiseks peatuseks seega Itaalia linn Torino, kus B-alagrupis tuleb lisaks võõrustajatele vastu astuda ka Horvaatiale ja Prantsusmaale. Veel enne ootab rahvusmeeskonda aga tihe suvi: juba juulis ja augustis seisavad ees Euroopa liiga mängud.