Seega ehkki Rakvere ja Jekabpils läksid seeriat juhtima, kokkuvõttes ühtegi üllatust ei sündinud, esinelikusse pääsesid põhiturniiri neli kõvemat. Reedel Tartus toimuva Final Four'i poolfinaalides kohtuvad seega Tartu Bigbank ja Pärnu ning Saaremaa ja RTU. Medalimängud peetakse laupäeval.

Saaremaa võitis täna esimesed geimid 25:21 ja 25:23, evis kolmandas matšpalli, kuid kaotas selle 24:26. Liiga põnevaks siiski ei läinud, Saaremaa võitis neljanda geimi 25:19.

Siim Põlluäär kerkis lõpuks 17 punktiga Saaremaa resultatiivseimaks, Eddie Rivera arvele jäi 14 ja 5 blokki pannud Mihkel Tanila kontosse 12 punkti. Jekabpilsi edukaim oli 18 punktiga Rihards Pukitis. Lätlased jäid sedapuhku rünnakul hätta, saarlased mängisid nad kaitses ja blokiga üle. Saaremaa sai kirja 14 punktiblokki, Jekabpils vaid 7. STATISTIKA

Rakvere seeria lõppes

Rakvere võrkpalliklubil on viimastel aastatel olnud kõva üllataja maine. Tunamullu võitis see teistega võrreldes väike ja tagasihoidliku eelarvega klubi Balti liiga, aasta varem teeniti pronksmedalid, mullugi saadi Final Four’i, kuid jäädi neljandaks. Üllatus oli õhus ka tänavu, kui veerandfinaali avamängus löödi Riiat kodus 3 : 0.

Paraku seekord jäi üllatus sündimata ja Rakvere suurepärane seeria Balti liigas lõppes. RTU võitis eile ja täna 3 : 1. Täna alistati eestlased numbritega 25 : 27, 25 : 21, 25 : 19, 25 : 19. Vahetusest sekkunud Renars-Pauls Janson tõi Riiale 16 punkti, Armands Abolins ja Aleksandrs Avdejevs lisasid 15. Rakvere resultatiivseim oli diagonaalründaja Taavi Nõmmistu 16 punktiga. Rakvere jäi eelkõige hätta servi vastuvõtul (Riia vastuvõtu protsent oli 63, Rakverel 33), endale lasti lüüa üheksa ässpallingut. STATISTIKA

Rakvere jaoks pole hooaeg läbi, järgmine võimalus üllatus sepistada on Eesti meistrivõistlused, veerandfinaalis minnakse vastamisi Tallinna Selveriga.