Tartlannad alustasid finaali vastastest veidi kindlamalt. Suur osa esimesest geimist möödus kodunaiskonna mõnepunktilise juhtimise rütmis. Leedu klubi suutis TÜ/Bigbanki kinni püüda vahetult enne geimi lõppu seisuks 22:22. Seejärel suutiski mängunaiste punkte veidi kindlamalt mängida Alytaus, tasuks geimivõit neile 27:25, vahendab volley.ee.

Teine geim läks punkt-punktis algusest lõpuni. Geimi lõpus oli rohkem õnne kodunaiskonnal ja nii võeti 25:23 võit ning mänguseis oli kenasti viigis 1:1.

Kolmandas geimis kõik kordus taas. Kummagi naiskonna eduseis polnud kordagi suurem kui kolm punkti. Otsustavaid palle mindi mängima Alytause napis 20:18 eduseisus. Seda väikest, aga siiski nii suurt, vahet tartlannad enam tagasi teha ei suutnud ja nii võitiski Leedu klubi kolmanda geimi 25:20.

Neljanda geimi muster oli algul taas samasugune nagu kolmes eelmiseski. Tasavägine mäng, kus kumbki naiskond ei suutnud otsustavalt eest ära rebida, käis kuni seisuni 10:12, mis kaotusseisus olnud Tartu tegi 8:0 vahespurdi ja asus 18:12 juhtima. Leedukate vaim polnud sellega siiski veel murtud, nad suutsid vahet vähendada, aga geimi päästa siiski enam mitte. Neljas Tartule 25:22 ja see tähendas, et Balti liiga võitja selgitamiseks läheb vaja viiendat geimi.

Otsustavat alustas paremini Tartu minnes kiirelt 6:1 juhtima, pooled vahetati seisul 8:3. Näis, et mäng on tehtud. Aga ei, kohe seejärel suutis Alytaus vahe vähendada seisuks 7:8 ja siis juba ise 13:11 juhtima minna. Esimese matšpalli seisul 12:14 suutis Tartu veel päästa, aga teist enam mitte ja nii läks geimivõit 15:13 ja sellega ka Balti liiga meistritiitel Alytaus Prekyba-Paramale!

"Otsustavaks sai psühholoogiline pool. Viiendas geimis peale pooltevahetust lootsime võib-olla liialt, et tuleb ise ära ja mäng muutus seetõttu veidi liiga ümmarguseks," selgitas kaotuse põhjuseid TÜ/Bigbanki peatreener Kristjan Kais, "Vastane tegi südi partii kaitses ja see "sõi" meie ründajaid, et justkui nagu pallid, mis oleks pidanud või tavaliselt on maha jäänud, ei jäänud täna maha ja iga punkti pärast tuli topelt võidelda".

Tartu naiskonna kapten Liis Noormets lisas: "Nagu teada kaotustest õpitakse alati rohkem ja kindlasti on sellest mängust lõppkokkuvõttes midagi ka positiivset kaasa võtta. Eesti meistrivõistluste mängud on alles ees, läheme edasi, elu seisma ei jää!"

Suurima panuse võitu andis Leedu klubi nurgaründaja Jekaterina Kovalskaja, kes tõi oma naiskonnale 20 (+7) punkti. Oksana Rusnachenko lisas 12 (+10), Kateryna Dudnikova 11 (+7) ja Tautvilé Grinkevićiuté 10 (+3).

Kaotajate poolel oli resultatiivseimad Jade Šadeiko 23 (+13) ja Ingrid Kiisk 20 (+6) punktiga.