Kuigi enne mängu võis eeldada, et Pärnu on selles paaris ehk kerge autsaider, siis teadsid Avo Keele juhendatavad, et CEV Challenge Cupil edasipääsemiseks nad 3:0 või 3:1 võitu vajaks ning sellega koduseinte vahel ka oivaliselt hakkama saadi.

Kaheksandikfinaali avageim võideti 25:20, sellele järgnes kerge mõõn, kui belglastele skooriga 17:25 omakorda geimivõit kingiti. Väikesest tagasilöögist end aga suuremalt segada ei lastud ning viimased kaks geimi võideti jällegi kindlalt 25:20 ja 25:17. 3:1 võiduga tekitati endale soodne pinnas, püüdmaks Belgias peetavas kordusmängus edasipääsu kaheksa parima sekka. Otsustav mäng leiab aset tuleval kolmapäeval.

"Veidi üllatas, et nii kergelt võit tuli, ootasime, et nad on tugevamad. Ei tea, mis juhtus nende diagonaalründajaga. Videolt vaadates on väga hea mehega tegu, aga täna oli hapu," analüüsis Pärnu kapten Andrus Raadik. "Aga eks reisiväsimus võis neid ka mõjutada, varsti saame ise sama kogeda. Oleme kursis, et nende kodusaal on ebamugavalt madala laega, nagu oli ka Ungari klubil (Pärnu kaotas Challenge Cupi eelmises ringis Kaposvaris sealsele Finole 1:3 - toim). Vist 20 sentimeetrit on lagi kõrgemal. Aga vähemalt on meil nüüd selline kogemus olemas."

Kolmes esimeses geimis vedasid Pärnut peamiselt Raadik ja Hindrek Pulk, kes tõid võrdselt 17 punkti. Neljas geim kujunes temporündaja Timo Tammemaa sooloetenduseks, ta säras nii blokis kui rünnakul. Kokku tõi Tammemaa 15 punkti.

Raimo Pajusalu ja Avo keele mängueelsed kommentaarid: