Kuldliigat tiitlikaitsjana alustanud Eesti rahvusmeeskond oli täna esmakordselt täiskoosseisus, pikema puhkuse saanud põhimehed olid tagasi. Tõsi, puudujaid oli nüüdki: Renee Teppan sai hiljuti süsti juba mõnda aega haiget teinud õlga ja peab veidi aega rahulikult võtma, Henri Treial vaatas mängu tribüünilt kerge seljatrauma tõttu ja Timo Tammemaa oli lubatud pulma.

Gheorghe Cretu saatis platsile Kert Toobali, Oliver Venno, Robert Tähe, Andrus Raadiku, Ardo Kreegi, Andri Aganitsa ja libero Rait Rikbergi. Teises geimis asendas Hindrek Pulk Vennot, kolmanda geimi alguses said võimaluse ka Kristo Kollo ja Silver Maar.

Võitlusliku avageimi järel sai Eesti teises geimis korraliku keretäie. Mehed näitasid sisu ja võtsid end seejärel kokku. Eriti hästi tegutses kolmandas geimis Ardo Kreek - 7 punkti. Tema ja Täht hakkasid vankrit kraavist välja vedama, tagasihoidlikult tegutsenud Venno asemel sekkunud Pulk tõi samuti säravust, horvaadid olid tema pallinguga hädas. Lõpuks jäi Tähe arvele 17 punkti (kasutegur +10), Kreek tõi 15 (+10; rünnak 77%, 3 blokki, 2 ässa), Pulk 14 (+8), Kollo 8 (+6; rünnak koguni 70%), Raadik 8 (+5), Aganits 7 (+4), Venno 3 (+1) ja Toobal 2 (+2). STATISTIKA

"Olen lihtsalt õnnelik, et keegi ei saanud vigastada," lausus Cretu. "Esimeses geimis ei mõelnud ma võrkpallile, vaid et kui nende emotsioonid lähevad kõrgele, siis – sa ju tead, millised loomad nad on – tahavad nad end näidata ja siis ei kontrolli sa enam oma keha, pall läheb väga kiiresti vasakule-paremale, pallivahetused on pikad, nad üritavad veel ja veel ning see on risk, sest neil pole praegu veel õiget rütmi. Mõtlesin sedasi, mingit emotsiooni välja ei näidanud, lihtsalt pelgasin, et midagi võib juhtuda. Teises geimis nägin, et mõned väsisid, sest Horvaatia mängis hästi, panid meid kõvasti tööd tegema."

Eestil on nelja vooru järel kirjas kaks võitu, samas sisulist tähtsust sel pole, sest korraldajana on edasipääs finaalturniirile nagunii tagatud. Hollandi ja Hispaania mäng toimub pühapäeval.
Standings provided by Sofascore LiveScore
A-grupis sai Avo Keele juhendatav Läti võõrsil 3:1 jagu Belgiast. Türgile lähemale siiski ei saadud, sest türklased võitsid samal ajal kuivalt Slovakkiat.
Standings provided by Sofascore LiveScore

C-grupis sai liider Valgevene 1:3 lüüa Tšehhilt, Soome kaotas nulliga Ukrainale. Selles grupis on veel kõik lahtine. 21.-22. juunil Tallinnas toimuvale finaalturniirile pääseb lisaks Eestile iga grupi võitja.
Standings provided by Sofascore LiveScore