Selveri algkoosseisus oli üks üllatus: sidemängija positsioonil alustas Ergo Sartakov, mitte Andres Toobal. VaLePa-l puudus algkoosseisust aga Soome koondise nurgaründaja Olli Kunnari.

Tondiraba spordihallis peetavat mängu alustas paremini küll VaLePa, ent Selver pööras avageimis 14:17 kaotusseisu 25:23 geimivõiduks. 

Teise geimi alguses sai Selveri nurgaründaja, itaallane Federico Marretta jalavigastuse ja pidi mängust lahkuma. Tasavägise geimi, kus oma roll viiepunktilisest kaotusseisut välja tulemisel vahetusest sekkunud Denis Losnikovil ja Andres Toobalil, võitis VaLePa 27:25.

Kolmanda geimi võitis VaLePa 25:23 ja tagas ühtlasi edasipääsu CEV Cupi teise ringi. Mitte mingit tähtsust omanud neljandas geimis olid VaLePa võidunumbrid 25:22.

Selver jätkab eurohooaega Challenge Cupis, kus kohtutakse Kreeka liiga hetke kolmanda klubi Alexandroupolise Ethnikosega.

Mängu eel:

Möödunud nädalavahetus oli meeskondadele vastandlik, sest VaLePa võttis veenva 3:0 võidu Soome liiga keskmiku Isku üle, samas Selver pidi tunnistama TTÜ 3:0 paremust. VaLePa jätkab Soome liigas liidrina (9 võitu ja 1 kaotus), Selver langes aga võitude-kaotuste protsendilt kolmandaks (7 võitu ja 2 kaotust).

"Nii pühapäeval TTÜ vastu kui ka täna VaLePa-ga on põhiline küsimus see, kui kiiresti me suudame oma rünnaku üles ehitada. TTÜ vastu jäime selgelt liiga aeglaseks ja nende loomult kiired temporündajad (Mihkel Tanila ja Siim Ennemuist) nullisid meid blokiga ära. Suuri pingeid me endile peale ei pane, läheme oma mängu lihtsalt mängima," sõnas Selveri peatreener Rainer Vassiljev tänaõhtuse mängu eel.

Mõlemad meeskonnad lähevad korduskohtumisele vastu täiskoosseisus. Avamängus Selveri kaitse täielikult lahti harutanud Olli Kunnari jättis küll meeskonna laupäevase liigamängu vahele, ent on täna ilmselt taas algkoosseisus. 

Lisaks Kunnarile kuuluvad VaLePa algkoosseisu suure tõenäosusega kogenud sidemängija Antti Esko (Soome koondise põhiside Mikko Esko vend), nurgaründaja Elvis Krastinš (klubi lätlasest peatreeneri Ugis Krastinši poeg), diagonaalründaja Sjoerd Hoogendoorn (noor hollandlane, suhteliselt lühike, kuid kiire) ning temporündajad Eduard Venski (kiire) ja Mathew Pollock (suurem ja selgelt aeglasem). 

Meeskonnad mängisid samas sarjas avaringis ka kaks aastat tagasi, kui Selver võitis kodumängu 3:2 (vaata pilte), kuid kaotas korduskohtumise 0:3. Toonastest põhimeestest ei mängi Selveris enam keegi, samas VaLePa-l on selle ajaga vahetunud vaid üks nurga- ja diagonaalründaja.

Vaata mängu täispikkuses: