Pärnu alustas hooaega ootamatult halvasti, esmalt kaotati eeldatavale autsaiderile Daugavpilsile 1:3, siis Jekabpilsile 2:3. Saaremaa treener Urmas Tali lubas, et Pärnu lootsi Avo Keele haavadele proovitakse soola juurde raputada. Ei õnnestunud.

Kaks esimest geimi kulgesid sarnase stsenaariumi järgi. Võrdset mängu jagus üsna pikalt, kuniks Pärnu tegi eelkõige võimsa hüppega brasiillase Eduardo Neves Atu eestvedamisel spurdi, samal ajal Saaremaa mäng hangus ja ründelöögid hakkasid maanduma suvelinna esinduse blokis. Kahes esimeses geimis sai Saaremaa 19 ja 21 punkti.

Mäng oleks võinud saada üsna kiirelt läbi, sest ka kolmandas geimis läks Pärnu ette 9:4. Ometi suutsid tiitlikaitsjad mängu tagasi võidelda. Kusjuures geimi alguses toimus palju ka mänguvälist. Eduseisul 10:8 lõi Eduardo palli vastu antenni (videokorduse põhjal tundub, et pall läks antenni vastu siiski Saaremaa blokist). Järgnes vaidlus kohtunikuga ja kollane kaart. Kuna Pärnu sidemängija Martti Keel oli juba varem kollase teeninud, siis näitas peakohtunik ka punast kaarti ehk Saaremaa sai ühe lisapunkti. Üldise segaduse käigus lisati saarlastele tablool kogemata veel üks punkt. Mängija Martti Keel ja treener Avo Keel mõistagi protesteerisid, nii asuti videost seisu üle vaatama. Mänguseisak oli umbes viis minutit, lõpuks võeti saarlastelt see punkt maha.

Mäng jätkus selles geimis võrdselt ja heitlikult: Pärnu oli ees 20:18, siis taga 19:21, siis ees 23:22, kuid lõpuks võitis siiski Saaremaa 25:23. Eriti pidurdamatu oli selles geimis seitse silma kogunud Saaremaa nurgamees Eddie Rivera.

Kuni pika vaidluspausini Saaremaast mänguliselt üle olnud Pärnu ei lasknud geimi kaotamisest end kõigutada, neljandas geimis juhiti algusest peale ja marsiti segamatult võiduka lõpuni: 9:3, 16:9, 21:9, 25:14.

Koguni kuus blokki kirja saanud ukrainlane Ilja Kovalov tõi Pärnule 23 punkti, Eduardo lisas 21 ja Taavet Leppik 9, rünnakul kimpu jäänud Saaremaa resultatiivseimad olid Rivera (15), Siim Ennemuist (8) ja Siim Põlluäär (8).

"Pärnu võitis igati teenitult," nentis Saaremaa juhendaja Urmas Tali. "Meil polnud midagi vastu panna, jäime nende tugeva servi vastu hätta. Kolmandas geimis nad veidi puterdasid, aga kolm ülejäänud geimi olid nende kontrolli all. Kui meie tahame pikematele meeskondadele vastu saada, peame saama servi hästi kätte ja mängima kiiret mängu. Plaani kedagi võistkonda juurde tuua meil ei ole, mängime nendega, kes on."

Pärnul on nüüd tabelis neli punkti, nädal tagasi Tartu Bigbankile kaotanud saarlastel on punkte kuus. Täisedu 12 punktiga on liidrikohal Riia Tehnikaülikooli meeskond. Kaotuseta võistkondi on veel vaid kaks: RTU ja täna Selverit võõrustav Tartu Bigbank.