Viimati oli Pärnu meeskond karikavõiduni jõudnud 2003. aastal.

Eeldatav võrdsete heitlus pakkus põnevust vaid teises geimis, kui Selver suutis 21:24 kaotusseisust ühe punkti kaugusele tulla (23:24). Pealinna meeskond finaali siiski murrangut tuua ei suutnud, kui Kardo Kõresaare rünnak viis Pärnu mängu 2:0 juhtima. Avageim lõppes Pärnu 25:16 ja kolmas geim 25:17 võiduga.

Pärnu võitu panustasid Kardo Kõresaar ja Andrus Raadik 13 punkti, Siim Põlluäär toetas meeskonda 12 punktiga, kirjutab volley.ee. Seejuures lõi Kõresaar koguni neli serviässa. Vaid 27% tõstetest punktiks löönud Argo Meresaar tõi Selverile 9 silma. Selveril oli vastastest parem vastuvõtt (60%-52%), kuid rünnakul jäädi Pärnule selgelt alla (32%-51%). Blokis oli võitjate edunumbrid 9-5. Seejuures tasub märkida, et Selver on kaotanud kolm viimast finaali - lisaks tänasele ka eelmsie hooaja Schenkeri liiga finaal ja Eesti meistrivõistluste finaalseeria.

"Meie serv toimis väga hästi, lisaks ei suutnud Selveri mängijaid Pärnut serviga võrgust kaugemale suruda. Need nüansid olid meie võidu aluseks. Eilsele heale mängule tuli täna lisa," rääkis Pärnu VK peatreener Urmas Tali.

Pärnu kapten Andrus Raadik: "Kõik mängisid väga hästi, ansambel töötas ideaalselt. Serv oli ideaalne, rünnak oli väga hea, eks vastuvõtul saaks alati paremini, aga ikkagi oli kõik hästi. Blokiga saime ka punkte. Tunne on igatahes väga mõnus – see on mul ikkagi esimene tiitel kõrgliigas."