"Pääs nelja parema sekka oli meie eesmärgiks ja on väga hea, et see on nüüd täidetud. Erilisi emotsioone sellest siiski ei tekkinud, kuna oleme sel hooajal Euroopa liigas nii hästi mänginud," lausus kohtumise parimana 21 punkti toonud Robert Täht. "Täna oli raske mäng. Me ei ole suutnud ühtki nädalavahetuse teist mängu 3:0 võita ja nüüdki läks nii," lisas ta.

Võrreldes eilsega tegi rahvusmeeskonna peatreener Gheorghe Crețu algkoosseisus kaks vangerdust. Euroopa liigas tegid debüüdi diagonaalründaja Mart Tiisaar ja libero Madis Pärtel, kes asendasid Renee Teppanit ja Rauno Tammet, kirjutab volley.ee.

Avageimis saime küll kiire neljapunktilise edu, ent seisul 16:12 teenisid külalised neli punkti järjest ja võrdsustasid mängu. Taanlased juhtisid veel 21:20, ent siis lõpetasime geimi viiepunktilise spurdiga.

Teises geimi lõpus oli omakorda taanlaste kord spurtida, kui kaotusseisult 21:24 võeti kapten Axel Jacobseni heade servide najal, millest viimane oli ka ässpalling, neli järjestikust punkti. Vastastel oli veel ka seisul 26:25 geimpall, ent seda realiseerida ei suudetud ning Eesti pani lõpuks oma paremuse maksma seisuga 30:28.

Kolmandas geimis oli populaarseimaks külaliseks tablool viigiseis. Viimast korda olid võistkonnad ühel joonel numbritel 29. Pärast seda eksisime ise kahel korral rünnakul ja taanlased lahendasid ära enda kuuenda geimipalli, võites seisuga 31:29.

Otsustavas geimis pani Eesti oma paremuse maksma numbritega 25:19. "Olen kõvasti rohkem rahul kui eile. Mängisime täna palju paremini ja olen meeskonna üle uhke, et suutsime mängus püsida," sõnas matši järel taanlaste juhendaja Mikael Trolle. "Eesti näol on tegemist väga tugeva meeskonnaga ja osa inimesi ei saa ikka veel päriselt aru, kui head te olete. Teil on palju võrdselt häid pallureid ja eriti tahaksin välja tuua Kert Toobalit, kes mängib väga kõrgel tasemel," lisas Trolle.

Veidi ka statistikast. Taas olid taanlased meist vastuvõtul paremad, kus nende näitaja oli koguni 61 protsenti, meie 44 vastu. Rünnakul olid numbrid peaaegu võrdsed: meil 46, külalistel 45. Parima protsendiga (57%) olid meil Robert Täht, kes lõi 28 tõstest punktiks 16, ja Henri Treial, kes lõpetas punktivääriliselt neli rünnakut seitsmest. Blokis olime teist päeva järjest selgelt üle. Teenisime sulustamisega 14 punkti, taanlased 5. Enim blokipunkte Treialile, kelle saldosse kogunes neid neli. Detailsemat statitsikat saab uudistada SIIT.

Seega Eestile kaheksas järjestikune võit Euroopa liigas ja võimalus alagrupiturniir perfektselt läbida avaneb järgmisel reedel ja laupäeval, mil Tondiraba jäähallis võõrustatakse Iisraeli koondist.