Kui kahes esimeses geimis kogus võõrsil mänginud Tartu kodupubliku lemmiku Kohila vastu vastavalt 22 ja 11 punkti, siis kolmandas geimis jätkus põnevust kuni lõpuni. Seisul 24:24 noppisid võõrustajad kaks järjestikust punkti, millega saavutati 3:0 (22, 11, 24) võit, vahendab volley.ee.

Kohila esinduse võitu andis suurima panuse Kertu Laak, kes tõi üleplatsimängijana 19 (+14) punkti. Anastasiia Gorina lisas võitjate aktivasse 12 silma. Kertti Külm kogus Tartu naiskonna resultatiivseimana 10 ja Renate Pikk 9 punkti.

Kui pallingu vastuvõtul mängisid võõrustajad täpsemalt protsentidega 55-44, siis rünnakul oli koduvõistkonna ülekaal veelgi selgem - tartlannade 33-protsendilise efektiivsuse vastu näidati 49-protsendilist efektiivsust. Punktiväärilisi blokeeringuid kirjutati kohilannade arvele seitse ja tartlannade kontosse kuus, pallingul kogusid mõlemad naiskonnad võrdselt kaheksa punkti.

Kohila naiskonna jaoks oli tegemist väga eduka hooajaga, kui lisaks Eesti meistritiitlile jõuti Balti liigas neljandat aastat järjest finaali - erinevalt kolmest eelnevast hooajast Kohilasse siiski tiitli ei viidud. Eesti karikavõistlustel võideti kahe hõbemedali järel tänavusel hooajal taaskord kõige kirkam medal. Üle ootuste hästi esinenud Emajõelinna naiskond jõudis Balti liigas esmakordselt esikolmikusse, kui Kaunase ja Kohila järel teeniti pronksmedal. Viimati oli Tartu naiskond Eesti meistrivõistlustel kahe parema hulgas esindatud 1999. aastal, kui hõbemedalid riputati Tartu Ülikool/Tartu VK mängijate kaela.

Pronksmedal kuulub tänavu TTÜ/Tradehouse`ile, neljanda koha saavutas Tallinna Ülikool. Viienda koha eest mängivad Famila/Võru Võrkpalliklubi ja Audentese SG/Noortekoondis. Kahe võiduni peetava seeria avakohtumine on kavas 18. aprillil Võrus.