Esimeses mängus kodupubliku ees 0:3 sugeda saanud Saaremaa alustas hoopis erksamalt ja võitis esimese geimi 25:23. Sellega lõpetati Tartu imeline seeria, alates Pärnuga peetud poolfinaalist olid Andrei Ojametsa hoolealused võitnud 12 geimi järjest. Seejärel võttis Tartu kahes järgmises oma – 25:19, 25:14.

Võtmesõnaks oli sel perioodil Tartu kaitsemäng ja blokk. Nad mängisid kohati nii hästi, et võtsid saarlastel mänguisu. Isegi kui ründelöök oli igati priima, olid tartlased jaol ja nii tuli vastastel muudkui palli peksta nagu vastu betoonseina. Justkui oleks Saaremaa salajased rünnakuplaanid Ojametsa meeste kätte lekkinud! Kokku sai Tartu kaitses kätte 32 palli, mängu lõpus samuti kaitsetööd parandanud Saaremaa samuti 32. Individuaalselt säras Tartu poolel Rait Rikberg 9 ja Saaremaa tiimis sidemängija Alexander Tusch 11 päästmisega.

Saaremaa rünnakuprotsent oli kohtumise esimeses pooles väga niru, esimeses kahes geimis hoiti kontrolli all Hindrek Pulk (8 punkti, rünnak 27%), kolmandas geimis sekkunud Siim Põlluäär tõi neljandas geimis kuus silma ja aitas Saaremaa võiduni 25:21 ning mäng viigistada. Viiendat geimi mängisid saarlased juba märksa kindlamini, võitsid selle vaatuse koguni 15:8 ja mängu 3:2. Lisaks Põlluäärele aitasid mängukäiku muuta samuti vahetusest sekkunud Helar Jalg ja Matej Hukel.

Võidumeeskonna punktid jagunesid üsna ühtlaselt: Tomaš Halanda 16, Põlluäär 13 (rünnak 55%), Rauno Tamme 10, Konstantin Rjabuhha 8, Pulk 8, Mihkel Tanila 7.

Kui avamängus toetus Tartu diagonaalründaja Curtis Stocktonile, siis seekord tõi austraallane küll 18 punkti, kuid ta rünnakuprotsent oli vaid 30. Bigbanki parimaks võib nimetada Stefan Kaibaldi (17 punkti; +8; rünnak 55%), hästi tegutses ka Meelis Kivisild (14; +11; 63%) ja Rikberg.

Finaalseeria mängitakse nelja võiduni, järgmine kohtumine peetakse pühapäeval taas Tartus.