Kohtumise ilmestamiseks piisasb paarist statistikanumbrist. Avageimis teenis Tartu meeskond oma rünnakuga ühe (!) punkti! Terve kohtumise peale lõi Tartu meeskond blokki või eksis rünnakul 19 korral, Pärnu sama näitaja oli seitse. Taaralinna klubi rünnakuprotsent oli mängu lõppedes 28, Pärnul 54. Efektiivsusnäitaja oli Tartu meeskonnal -18, Pärnul +23, vahendab volley.ee.

„Ei oleks uskunud, et Tartust sellise rongiga üle sõidame. Meil õnnestus täna kõik superhästi ja kusagilt ei loksunud. Neil logises jällegi kõikjalt, mis oli omakorda küte meie mootorile," lausus kohtumise lõppedes Pärnu meeskonna nurgaründaja Kardo Kõresaar. Tema oli 11 punktiga ka suvepealinna meeskonna parim, jäädes üheksaga plussi. Tartule tõi Robert Täht kaheksa punkti.

„Esimese geimi lõppedes sai öeldud, et davai, kannatame - vähemalt kaks geimi on veel minna ja võtame punkt-punkti haaval. Vahepeal ka õnnestus, ent siis lagunes jällegi kõik ära ja üksikud õnnestumised meid ei päästnud," nentis kohtumise järel Tartu meeskonna peatreener Andrei Ojamets. „Nii mõnelgi korral kadus enesevalitsemine ära ja me ei suutnud oma mängu kontrollida. Ka sellist auklikku blokki ei ole ma kaua näinud," lisas ta.

Pronksiseeria avamängus alistas TTÜ meeskond Selver Tallinna 3:2 (22, 25, -19, -17, 13). Kohtumise lõpetasid TTÜ nurgaründaja Kirill Krasnevski rünnakupunkt ja serviäss. Valgevenelane oli koos Daniel Macieliga ka TTÜ meeskonna suurim punktitooja. Mõlemad said mängu lõpuks kirja 21 punkti. Selverile tõi diagonaalründaja Lincoln Williams 24 punkti. Pikalt vigastuspausilt naasnud Martti Rosenblatt, kes sel hooajal oli eelnevalt ametis pigem temporündajana, täitis täna nurgaründaja kohta ja tõi 14 punkti. Meelis Kivisild lisas 13.

Nii finaal- kui ka pronksiseeria teised kohtumised mängitakse pühapäeval. Eesti meistritiitli võitmiseks on vaja koguda neli, pronksmedali pälvimiseks kolm võitu.