Täpsemalt olid saarlaste võidunumbrid 25:18, 23:25, 25:23, 25:16. Võidust hoolimata olid võidumehed matši järel üsna rahulolematud. Miks? Sest kordusmäng tuleb hoopis teisest puust. Esimese tagasilöögi sai Hapoel juba nädal tagasi, kui nende nurgaründajast liider Evandro Dias de Souza jalga vigastas. Mängida ta sai, aga läbi valu. Teise paugu sai Hapoel Eestisse reisides, kui Tel Avivi lennujaamas selgus, et Keenia päritolu diagonaalründaja Michael Chemos lennuki peale ei saa, kuna tal puudub vajalik viisa. Iisraeli klubi esindajate sõnul oli see neile suur üllatus, sest eelinfo põhjal teadsid nad, et viisat pole vaja.

Avageimis prooviti tema koha peal temporündajat Antony Koyfmani, teises tehti selline käik, et platsile toodi diagonaali 16-aastane ja 189-sentimeetrine nurgaründaja Alon Haas. Ja oh imet – saarlaste suurepäraselt töötanud mängumootor jooksis kinni ja geim kaotati. Mitte nüüd just Haasi tõttu, aga samas ei suudetud tema tulekut ja fakti, et vastase rünnak muutus ettearvatavaks (noor poiss sai sööte haruharva) ära kasutada. Ka kolmandas mängiti korduvalt suured eduseisud maha, neljas tuli õnneks juba kindlalt.

„Rabe,” tõdes nurgaründaja Keith Pupart. „Nagu Ameerika mäed. Kipume alustama hästi, avageimis on duhh üleval, aga teises oleks meid, kurat, nagu uinutipüssist maha võetud. Oleme uimased. Kas jääme liigselt ootama ja lootma? Mäng kuidagi kaob. Äkki alateadvuses mõtlesimegi, et neil pole põhidiagonaali. See noor, kes tuli, oli ju lühem kui meie liberod.”

Mõistagi ei saanud Pupart üle ega ümber kodupubliku kiitmisest – kokku oli inimesi Kuressaare spordihallis ligemale 800 ja esimesed fännid võtsid pinkidel istet juba rohkem kui tund aega enne mängu algust. „Sellist publikut nagu Saaremaal pole kuskil mujal Eestis. Ega ka mujal, kus ma mänginud olen. Okei, Poolas oli ka rahvas saalis. Belgias aga oli ainult vanadekodu. Olenes mängust, kas viitsiti tulla. Siin on atmosfäär alati väga hea,” rääkis Pupart.

Daniel Maciel tõi saarlastele 20 punkti (+14), koguni 8 blokiga hiilanud Beau Graham lisas 17 (+15), Henri Treial 12 (+9), suurt rünnakukoormust kandnud Javier Jimenez 10 (+8) ja Pupart 7 (+2). Hapoeli resultatiivseimaks kerkiski haavatud de Souza 21 punktiga. Vaid kuus tõstet saanud Haasi arvele jäi 4 punkti (+3), korra võis nooruk juubeldada ka õnnestunud bloki järel.

Korduskohtumine peetakse nädala pärast, Saaremaa vajab edasipääsuks kahte geimi.