Võrreldes eilse poolfinaaliga tegi Eesti meeskonna peatreener Gheorghe Cretu algkuuikus kaks vangerdust, saates Henri Treiali ja Robert Tähe asemel platsile Andri Aganitsa ja Martti Juhkami. Tasavägiselt kulgenud avageimi kallutasid poolakad enda kasuks viimasel viiendikul, kui eduseisult 22:21 tehti 3:1 spurt ja võideti geimi numbritega 25:22, kirjutab volley.ee.

Teises geimis olid meeskonnal seisul 20:20 viigis, ent järgmised kolm punkti noppis Poola blokiga ja kuigi jõudsime veel nii seisuni 22:23 kui 23:24, ei õnnestunud geimi enda kasuks pöörata. Adrian Buhowski blokist auti löödud pall viis poolakad skooriga 2:0 ette.

Kolmanda geimi alguses lõikasid poolakad tulu planeeriva serviga, teenides enne esimesele tehnilisele mõttepausile minekut sellega kohe otse kaks punkti, lisaks lõid nad korduvalt sassi meie rünnakujoonise. Tekkinud 3:8 kaotusseisu suutsime paaril korral kahepunktiliseks mängida, ent initsiatiivi ei õnnestnud meil haarata. Võimalikel murdemomentidel eksisime kas ise serviga või lahendasid poolakad olukordi ülimalt oskuslikult.

Sarnaselt eilsele poolfinaalile jäime tänagi vastastele selgelt alla vastuvõtul, kus võõrustajate protsent oli 61, meie 48 vastu. Rünnakul oli vahe väiksem, ent siiski Poola kasuks (54-48). Blokiga teenisime vaid kolm, vastased üheksa punkti. Keith Pupart ja Ardo Kreek, rünnakuprotsendid igati head 56 ja 64, tõid Eestile 11, Oliver Venno kümme punkti.

Sloveenia alistas esikohamatšis Makedoonia 3:0 ja tõusis Maailmaliigasse. Värsked Euroopa liiga tšempionid olid vastastest üle kõigis põhielementides. Vastuvõtul oli Sloveenia edu 57-37, rünnakul 59-42 ja blokis 10-6. Serviässasid lõid sloveenid viis, makedoonlased ühe. Vaid pallingueksimusi kogunes Sloveenial ühe võrra rohkem kui Makedoonial.