"Me ei mänginud hästi, kinkides vastasele väga palju punkte. Kui suutsime sellise mänguga geimi lõppudeni kohtumises püsida, siis ma ei tea, mida me veel hea mänguga suudame," vahendab volley.ee Renee Teppani sõnu.

Tänase mängu kaotatud geimid olid kui üksteise peegelpildid. Tasavägise alguse järel tabas Eesti koondist mõõn ning kõigi geimide keskpaigas oldi mingil hektel vähemalt neljapunktilises kaotusseisus. Geimi lõppudes oli kõigil kolmel korral tablool numbrid 17:20, kahes esimeses suutis Eesti vahe punktile vähendada, neljanda võitis Madalmaade koondis kindlamalt.

"Holland tegi väga hea mängu. Ka meil oli hetki, kus mängisime väga korralikult, ent hollandlastel oli pidevalt mingi käik varuks," lausus koondise kapten Kert Toobal.

Üheks nõrgaks kohaks olid ka servivead, mida kogunes Eestil mängu peale 18. Tervelt seitse korda eksiti pallingul võidetud kolmandas geimis, ent vastukaaluks näitas rahvusmeeskond seal suurepärast rünnakuprotsenti (78%).

Venno asendati Teppaniga

Võrreldes tavapärase algrivistusega tegigi rahvusmeeskonna peatreener Gheorghe Cretu ühe vangerduse, andes diagonaalründaja positsioonil tõestamisvõimaluse Renee Teppanile. Pallur tõi küll 16 punkti ja lõi Eesti meeskonna ainsad kaks ässpallingut, ent negatiivsele poolele läheb kaheksa serviviga.

"Tegin täna vist kõikvõimalikud vead ära - lõin isegi servi võrgu alt läbi," sõnas ta. "Meie eksimused olidki mängu läbiv teema. Müstika, mis platsil juhtus. Võib-olla mõjutas see, et me polnud pikka aega kodupubliku ees mänginud, aga eksisime nii rünnakul kui ka servides kohtades, kust tavaliselt kümnel korral üheksast õnnestume," lisas Teppan.

"Meil jäi varu päris palju. Kindlasti peame oma servi korrigeerima vigade arvu poole pealt, ent samas oli ka näiteks alguses käsk vältida Hollandi libero peale servimist, ent tegime seda järjepanu," sõnas Toobal.

Mängu parim oli 18 punktiga Robert Täht, kelle rünnakuprotsent oli väga korralik 60. Teppanilt seega 16 punkti, kahekohalise saldo kogusid veel temporündajad Ardo Kreek ja Andri Aganits (kumbki 11) ja Keith Pupart (10). Hollandi edukaimad olid 16 punktiga Kay van Dijk ja Thijs ter Horst. Eesti rünnakuprotsent oli 57, hollandlastel 50. Vastuvõtul oli Madalmaade meeskond parem 52-48. Blokiga teenisid eestlased üheksa, hollandlased kuus punkti.

Eesti tänane algkoosseis: Kert Toobal (sidemängija), Robert Täht, Keith Pupart (nurgaründajad), Ardo Kreek, Andri Aganits (temporündajad), Renee Teppan (diagonaalründaja) ja Rait Rikberg (libero).

Enne mängu:

Hollandiga oleme sel aastal juba kohtunud, kui Madalmaade koondis võõrustas meid mais enne otsustavaid EM-valiksarja kolmanda ringi mänge. Esimesed mängud võitis Eesti 3:1 ja 3:0, kolmandas matšis said meie poolel mitmed põhimängijad puhkust ja võõrustajad noppisid 3:1 võidu.

Neljapäeval kell 19.00 algavat kohtumist kommenteerivad Delfi ja Eesti Päevalehe spordireporter Karl Rinaldo ja kohalik võrkpallitreener Jaan Rummi.

Reedene mäng Eesti ja Hollandi vahel algab kell 18.00 ja kaaskommentaatoriks on siis Rakvere VK peatreener Urmas Tali.

Meeskonnad kohtuvad ka laupäeval kell 12.00 Tallinnas (Audentes) mitteametlikus treeningmängus, millest ülekannet ei toodeta. Publik pääseb aga saali ka sel mängul.