Eesti võitis avageimi kindlalt 25:17, kaotas teise 23:25, võitis kolmanda 27:25, kuid jäid seejärel alla 18:25 ja 9:15. Iseenesest ei olnud suurt midagi kaalul, ometi läks kohtumine kohati tuliseks. Ühes olukorras läks hollandlaste vaidlus peakohtunikuga nii ägedaks, et tuli näidata nende juhendajale Gido Vermeulenile punast kaarti. Võrkpallis ei tähenda see veel eemaldamist, vaid ühte lisapunkti vastasmeeskonnale.

Mis juhtus? Pall lendas hollandlase löögist auti, puudutades eelnevalt Andri Aganitsa käsi, kuid kohtunik ei fikseerinud seda. Kuna tegu oli sõprusmänguga, siis Aganits tunnistas hollandlastele puudet. Kohtunik Aganitsalt endalt aga ei küsinud, kas ta puutus või mitte, ehkki viimane oleks sel juhul puute üles tunnistanud. Nii läksidki hollandlased emotsionaalseks. Fair play vaimus käitus eelnevalt Renee Teppan, kes tunnistas analoogses olukorras puudet.

Mängu kangelaseks kerkis 20 punkti toonud Nimir Abdelaziz, kes sekkus vahetusest ja tõi muutuse mängu. Eesti punktitoojad: Robert Täht 22, Oliver Venno 13, Ardo Kreek 7, Andrus Raadik 7, Kristo Kollo 6, Henri Treial 6, Aganits 5, Renee Teppan 4, Oliver Orav 3, Timo Tammemaa 1, Andres Toobal 1, Kert Toobal 1.

"Oli häid momente, oli mõningaid arusaamatusi. See on praegusel perioodil normaalne, alles otsime taas õiget rütmi," jäi Eesti loots Gheorghe Cretu mänguga üldjoontes rahule. "Ka teised mängijad peavad olema platsil, seetõttu tegin vahetusi."

Kohtumist alustasid Kert Toobal, Oliver Venno, Robert Täht, Andrus Raadik, Henri Treial, Timo Tammemaa ja Rait Rikberg. Kolmandas geimis pääsesid platsile Andres Toobal, Kristo Kollo, Renee Teppan, Andri Aganits ja Ardo Kreek. Viiendas tuli Oliver Orav Robert Tähe asemele ja neljandas geimis vahetas Venno välja Teppani, kelle enesetunne oli seletamatult kehvaks muutunud. Samuti sai võimaluse end näidata libero Denis Losnikov.

Samad meeskonnad on uuesti Tondiraba jäähallis vastamisi homme kell 20 ja reedel kell 17.30.

ENNE MÄNGU

Kui Sinilõvid jäid hiljuti Belgias toimunud MM-valiksarja lisaturniiril esimesena finaalturniirist eemale, siis 1996. aastal olümpiavõitjaks kroonitud Holland tagasi endale edasipääsu. Nad võitsid alagrupi Slovakkia, Kreeka ja Austria ees.

Tunamullu kohtusid Eesti ja Holland sõprusmängudes koguni viis korda, toona võitsime neli ja kaotasime ühe mängu.

Värskes maailma edetabelis on Gheorghe Cretu hoolealused teinud uhke tõusu – 38. realt tõusti tänu Maailmaliiga edule 32. kohale. Eesti oligi värskes edetabelis Sloveenia (23. koht) ja Austria (48.) kõrval üks suuremaid tõusjaid. Holland hoiab 25. positsiooni. Juhib jätkuvalt Brasiilia, järgnevad USA, Poola, Itaalia, Venemaa ja Kanada.