Matši esimeses geimis oli viigiseis vaid kõige esimeste pallide mängimisel, edasi kulges mäng kodunaiskonna domineerimisel. Teisele tehnilisele pausile minnes oli seis Tartu kasuks juba üpris turvaline 16:10 ning geimi lõpuosas suurendati eduseisu veelgi, nii et geimivõit tuli koju kindlalt 25:15, vahendab volley.ee.

Tartlannad lõid selgelt ohtlikumat servi, naiskonna peale kokku tuli neil tervelt 6 punkti serviässadest (sealhulgas ainult 1 serviviga), samal ajal oli TTÜ-l 0 serviässa ja 4 serviviga. Tartlannade vastuvõtt 50%, tallinna nasikonna 30% vastu.

Individuaalselt oli Tartu Ülikooli resultatiivseim Ingris Suvi 5 ja Ingrid Kiisk 4 punktiga. Tehnikaülikooli neidudest oli traditsiooniliselt parim nende diagonaalründaja Kristel Moor 4 punktiga.

Teist geimi alustas TTÜ/Tradehouse oluliselt paremini. Peatreener Marko Metti team-talk geimide vahelisel pausil oli selgelt tütarlaste mänguisu ja -kvaliteeti parandanud. Esimesele tehnilisele pausile läks TTÜ 8:3 eduseisul. Eriti hästi alustas seda geimi TTÜ poolelt Hanna Pajula. Seisul 10:5 külaliste poolt vaadatuna võttis Andrei Ojamets esimese mõtlemisaja, aga kiiret lahendust Tartu sel hetkel veel ei leidnud. Teisele tehnilisele pausile mindi TTÜ eduseisul 16:11. Aga seisul 18:13 teenis Tartu 6(!) punkti järjest, see viis neid juhtima 19:18. Järgnevad punktid mängiti väga närviliselt, rohkete mõlemapoolsete vigadega. 20:20 seisult alates oli veidi kindlam Tartu Ülikool ja geimivõit neile 25:23. Tartlannade parimad selles geimis Renate Pikk ja Ingris Suvi mõlemad 4 punktiga. TTÜ poolelt Hanna Pajulal 5 ja Kristel Mooril 4 punkti.

Kui Tartu läks kolmandas geimis kiirelt 4:1 juhtima, siis tundus, et TTÜ tüdrukutel on ehk "mast maas" nagu armastatud kommentaator Kalev Kruus armastab öelda. Aga ei, sama kiirelt oli seis taas viigiline 4:4. Siiski. Sellest hetkest sai Tartu Ülikool/Eeden oma mängu uuesti käima ja enam väga palju tagasi ei vaadatud. Tehnilised pausid tulid kodunaiskonna eduseisudel 8:5 ja 16:11. Mängunaiste punktideks selles geimis enam ei läinudki, sest geimi lõpuosa algas tartlannade turvalises eduseisus 20:14 ja geim võideti skooriga 25:16. See tähendas, et mäng skooriga 3:0 tõi Eesti meistritiitli Tartu Ülikool/Eedenile!

Kolmanda geimi parimad võitjate poolel Renate Pikk 6 ja Kadi Mägi 3 punktiga. TTÜ/Tradehouse'ile tõi Mari Loorman 5 punkti.

Kogu mängu resultatiivseim Tartu Ülikooli naiskonnas oli Renate Pikk 13 punktiga (kasutegur +11). Ta lõi ka 3 serviässa, rünnakuid lahendas 50% efektiivsusega (8-st tõstest lõi punktiks 4). Ingris Suvi tõi oma naiskonnale 11 punkti (+8), tema rünnakuefektiivsus oli 53% (15-st tõstest punktiks 8).

Kaotajate poolel olid parimad Kristel Moor 11 punktiga (+2) ja Mari Loormann 10 punktiga (+8).

Mängu kokkuvõttes sai otsustavaks Tartu parem serv. Kolme geimi peale kokku teeniti 14 punkti otse servist, vastastel oli sama näitaja vaid 3. See tähendas, et ka vastuvõtt oli võitjatel parem, protsendid vastavalt 44 vs. 27.

Mängujärgsed kommentaarid.

TÜ/Eedeni peatreener Andrei Ojamets: "Esimeses kahes mängus olime veidi liiga närvilised, aga see on arusaadav, sest finaal on finaal. Täna näitasime juba sellist mängu, mida me tegelikult oskame mängida. Meil on pikem pink kui TTÜ-l, see muudab vajadusel mängu muutmise kergemaks. Kõik, kes pingi pealt mängu sekkuvad, on võimelised mängima ja võistkonna kvaliteet vahetustega ei kannata. Ja kui vaadata meie statistikat läbi hooaja, siis pole nii, et üks mängija saab suure osa tõstetest. Meil jaotub koormus ja punktid suhteliselt ühtlaselt." Eraldi mainis Ojamets ära oma naiskonna väga head servid: "Fakt on see, et kõik 6 mängijat, kes meil platsil, on kõik ka väga hea serviga. See ei anna vastasele võimalust hetkekski puhata ning paneb nad surve alla. Sealt omakorda tulevad ka kõik muud mänguelemendid."

Lühiintervjuu kokkuvõtteks pidas Andrei vajalikuks toonitada, et selle hooaja Tartu Ülikool/Eedeni naiskond on parim, kellega tal oma treenerikarjääri jooksul on olnud võimalus töötada: "Ärgu teised pahandagu, aga vaadates kuidas need naised on viimase kahe aasta jooksul tööd teinud, siis pean tunnistama, et nii tublisid mängijaid pole mul varasema 33-aastase karjääri jooksul veel olnud. Töö ja kooli ning laste kõrvalt trenni tegemine on uskumatult raske ja ma võtan taas mütsi maha oma mängijate ees!"

Marko Mett oli stoliselt rahulik ja arvas, et TTÜ naiskond võttis hooajast maksimumi: "Me ei andnud siin finaalseerias vastasele midagi lihtsalt. Esimeses kahes mängus saime veidi paremini hakkama, täna olime samuti teises geimis kenasti mängus sees, aga ühel hetkel ei saanud side-kaks asetusest minema Tartu raske servi vastu. Tartu lõi kõigis mängudes väga stabiilselt head servi ja me jäime selgelt vastuvõtul hätta. Sellest ka kõige suurem kvaliteedivahe nende kahe naiskonna vahel. Aga nagu ütlesin, lõppkokkuvõttes oleme hõbemedali üle väga õnnelikud!"