Samas sarjas on veerandfinaali jõudnud Raimo Pajusalu ja Keith Puparti klubi Rennes Etudiant. Euroopa Meistrite liigas jätkab VfB Friedrichshafen kuue hulgas ehk sammu kaugusel nelja meeskonna finaalturniirist.

Volley.ee pakub lugeda meie mängijate kommentaare kaheksandikfinaali mängudele Varssavis ja Minskis. Meenutame: Poola klubi kaotas Krasnodari Dünamole võõrsil 0:3, võitis eile kodus 3:1 (-18, 22, 15, 27) ja lisageimi 15:8; Prantsuse klubi võitis Minski Stroitelit kodus 3:1, kaotas võõrsil 2:3 (23, -26, 18, -22, -12), kuid võitis kuldse geimi 15:12.

Ardo Kreek: „Läksime mängule tundega, et kaotada pole midagi ja serviga tuleb riskida. Vaatasime üle vastaste löögisuunad, et saaks kaitses paremini palli ette jääda. Krasnodaris meil serv ei õnnestunud, ka blokk ja kaitse vedasid alt. Koduväljakul vahetati mind platsile teise geimi keskel. 15-st tõstest lõin maha 9 (protsent 60), blokipunkte kogunes 6, serviga eksisin ühe korra. Järgmine vastane Harkovi Lokomotiiv mängis hiljuti Krasnodariga viis geimi, nii et peaks olema mängitav. Oleneb, kuidas suudame end häälestada.“
Ukraina meister Harkovi Lokomotiiv lülitas kaheksandikfinaalis konkurentsist Istanbuli Galatasarai 3:1 ja 3:2. Venemaa superliigas on nii Krasnodari kui Harkovi meeskond taganud endale koha playoffis.

Raimo Pajusalu: „Mängupilt Stroiteli vastu polnud meie poolt just kõige kaunimate killast. Oluline oli võit. Mängu statistikat ma pole näinud. Kolmes esimeses geimis oli kindel tunne, et mäng tuleb meile, kuid alates neljandast geimist läks väga raskeks. Lõpuks suutsime kuldse geimi ikka kuidagi enda kasuks kallutada. Minsk iseenesest on täitsa korralik meeskond, väga pikad poisid, just keskel. Kui nad meie tagasihoidlikke pikkusi ja ressursse vaatasid, arvasid, et nende jaoks tuleb lihtne jalutuskäik. Enne eilset mängu oli kohalikus meedias teatatud, et neil prantslastega raskusi ei tule. Aga läks teisiti.“

Rennes`i meeskond mängib hästi ka kodustel meistrivõistlustel - praegu neljas. Kas midagi on teisiti kui möödunud aastal?
Pajusalu: „Uus sidemängija on teinud meie mängu palju kiiremaks. Sellega on meie rünnak võrreldes varasemaga parem. Meeskonnas on sel hooajal rõhku pandud taastumisprotseduuridele, see mõjub hästi. Prantsuse liigas on miinimumeesmärgiks viie hulka jõudmine. Väga hästi on, kui saame kõrgema koha kui eelmisel aastal, või juba medali. Eelmisel aastal olime viiendad. Eurosarjas pole konkreetseid eesmärke püstitatud. Oluline, et kodupubliku ees võidame. Samas ei lähe me kaotama ka ühtegi välismängu. Kui siiani oleme tulnud, siis võiks lõpuni välja minna. Järgmine vastane on muidugi paras pähkel, aga midagi võimatut pole.“

Rennes`i võrkpallurite vastane Challenge karikasarja veerandfinaalis on Czestochowa Tytan, Poola mulluste meistrivõistluste neljas, praegu tabelis kuues-seitsmes koos Kreegi meeskonnaga. Eelmises ringis sai Tytan kõige napimalt jagu Almeria Unicajast (Hispaania) – 3:1, 2:3 ja 16:14. Üllatavasti pääses edasi Tel Avivi Maccabi, mängides Pireuse Olympiakosega 1:3, 3:1 ja 15:12.

Mänguta sai tehnilise kaotuse Eivo Žuravljovi meeskond Famagusta Nea Salamina, kuna ei jõudnud kordusmänguks Rumeeniasse (halva ilma pärast). Constanta Tomis kohtub veerandfinaalis Maccabiga, Selverit võitnud Lausanne`i klubi sai vastaseks Belgia meistrisarjas koos Roeselare Knackiga neljandat-viiendat kohta jagava Meneni Prefaxise.