Kahes esimeses geimis sai Eesti meeskond vaid 18 silma, kolmandas toimus teatud virgumine ja see võideti 25:21, kuid neljas kuulus taas võõrustajatele 25:19. Suur probleem see pole, sest Eesti on Kuldliiga Final Fouri võõrustaja ja pääseb otse poolfinaali. Seega sai peatreener Gheorghe Cretu anda kuuele põhimehele puhkust ja platsil oli täiesti uue näoga Eesti koondis: Markkus Keel, Hindrek Pulk, Andrus Raadik, Kristo Kolli, Henri Treial, Andri Aganits ja libero Silver Maar. Mängu eel pidasid kihlveokontorid vastaseid soosikuteks ja neil oli õigus. Koondisega ei ole veel liitunud Kert Toobal, Oliver Venno, Renee Teppan, Robert Täht, Ardo Kreek ja Rait Rikberg.

Kuueaastase vaheaja järel Eesti koondises mängiv Pulk tõi meie resultatiivseimana 17 punkti (rünnak 43%; kasutegur +11), hästi vahetusest sekkunud Rauno Tamme lisas 8 (47%; +2), Henri Treial ja Kristo Kollo 6. Kollo efektiivsus jäi -2 peale, veel kahvatumalt tegutses kaptenipaela kandnud Andrus Raadik, kes kätte valgeks ei saanud ja tema plussmiinus oli koguni -5. STATISTIKA

Crețu ütles volley.ee-le, et probleeme oli täna ohtralt, ent leidus ka helgeid hetki. "Mängijad ootasid, et suudavad mängus samamoodi skoorida nagu treeningul ja saame punktid kuidagi kätte. See tuli mitmele mehele ootamatult, et Hispaania paneb meid kiirelt serviga surve alla. Me ei suutnud skoorida ja tegime ka servil ise lubamatuid vigu. Mängijad olid pigem hädas iseendaga, tekkis palju frustratsiooni, mida ei tohi olla. Oli hetki, mil suutsime saada järjest kolm-neli punkti, ent eduolukorrad kadusid käest. Kolmandas geimis muutus pilt paremaks igas elemendis, ja see jätkus ka neljandas geimis. Seal suutsime ju kätte saada edu, ent seda ei suutnud hoida, sest tegime järjest palju vigu. Sellest on kahju, võimalus oli meil olemas," rääkis peatreener.

Peatreener tõdes, et oma osa mängis kehvas esituses ka tõsiasi, et mitmed mehed pole varem koondises põhirollis olnud. "Muidugi see mõjutab, mitme mängija jaoks oli see esimene kord sellises mängus koondise eest platsil olla. See ongi teistsugune olukord vaimselt. Aga tegelikult suudavad nad treenerite nägemuse ellu viia küll, peame lihtsalt õppima nii enda kui vastase poolt tekitatava pingega toime tulema. Ka tipptasemel tiimides surutakse vahel väga head mängijad pimedasse nurka. Sellest tuleb õppida," lisas juhendaja.

B-grupi teises mängus sai Holland ootamatult raske 3:2 võidu Horvaatialt. C-grupis vandus Soome numbritega 1:3 alla Ukrainale.
Standings provided by Sofascore LiveScore

Eestlannad jäid sloveenlannadele alla üsna selgelt, ehkki teises ja kolmandas geimis oli põnevust. Kui avageimis andsid võõrustajad meile 18 punkti, siis edasi 22 ja 23. Diagonaalründaja kohal tegutsenud Kristel Moori arvele jäi 10 punkti, Nette Peit kogus 9, Liis Kullerkann 7 ja Eliise Hollas 6 silma. STATISTIKA

Teises Hõbeliiga B-grupi mängus alistas Kreeka Portugali 3:0. Neljaliikmelisest grupist pääsevad edasi kaks paremat.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Kolmapäeval kohtub Eesti naiskond Portugalis sealse naiskonnaga, meie meeskond peab homme Hispaanlastega veel ühe sõprusmängu ja kolmapäeval läheb külla Horvaatiale.

Eesti meeskond kuulub Kuldliiga B-alagruppi koos Hollandi, Hispaania ja Horvaatiaga. Täna peetakse esimene kohtumine, kui võõrsil mängitakse Hispaaniaga. Finaalturniirile pääseb iga alagrupi võitja ning koha nelja seas tagab ka korraldaja ehk Eesti meeskonnal on koht nelja seas olemas.

Kuna meil on kuus põhimeest puudu, peavad kihlveokontorite bookmakerid Eestit autsaideriks - võidu korral saab panustaja raha tagasi koguni kolmekordselt!

Rakveres peeti ka kolm kontrollkohtumist Slovakkiaga, kus said mänguaega mitmed nooremad mehed, kirjutab volley.ee. Koondise põhituumiku mängijatest saavad pärast klubihooaega pikemalt puhata kapten Kert Toobal, Oliver Venno, Renee Teppan, Robert Täht, Ardo Kreek ja Rait Rikberg, kes liituvad meeskonnaga mai lõpus. Seega on peatreener Gheorghe Crețul Kuldliiga alagrupiturniiril kasutada tavapärasest erinev koosseis. "Ootan huviga, mida suudavad need mehed Euroopa liigas ametlikes mängudes korda saata. Nagu ma alati rõhutan, ootan, et teatud nõudmistest peetakse kinni. Samuti tahan, et mängitaks emotsiooni ja hea suhtumisega. Kõik on terved ja noored mehed väga motiveeritud end tõestama," rääkis juhendaja.

Rahvusmeeskonna koosseis mängudeks Hispaania ja Horvaatiaga: Hindrek Pulk, Robert Viiber, Markkus Keel, Henri Treial, Timo Tammemaa, Andri Aganits, Mart Naaber, Kevin Saar, Märt Tammearu, Kristo Kollo, Andrus Raadik, Rauno Tamme, Stefan Kaibald, Silver Maar. Peatreener Gheorghe Crețu, abitreener Rainer Vassiljev, statistik Alar Rikberg, mänedžer Robin Ristmäe, ÜKE-treener Mirko Fasini, füsioterapeut Gardo Maruste.

Naiskond alustab alagrupimänge Sloveenia vastu

Naiskond alustab taas teekonda Euroopa Hõbeliigas, kus Eesti vastasteks on alagrupiturniiril Sloveenia, Portugal ja Kreeka. Alagrupiturniir algab 25. mail, kui võõrsil mängitakse Sloveeniaga. Naiste Hõbeliigas finaalturniiri ei toimu, neli paremat selgitavad võitja kodus-võõrsil süsteemis.

Peatreener Andrei Ojamets tahab eelkõige naiskonna ühtseks löögirusikaks vormida. Kontrollmängudes Soome vastu oli puudu vigastatud Kertu Laak ja alles teisipäeval koondisega liitunud Kristiine Miilen, Kristel Moor ja Eliise Hollas. Laak ei saa ka Euroopa liigas kaasa teha. "Kõik asjad arusaadavalt veel ideaalselt ei klapi. Kolm "prantslannat" on väga korralikus vormis ja annavad naiskonnale palju juurde. Aga värskelt klubi juurest tulnuna võtab uue võistkonnaga harjumine ikka aega. Ütlesin neile ka trennides, et ebaõnnestumistest ei tasu tragöödiat teha, see protsess võtab aega. Euroopa liiga mängud ongi selleks, et naiskonna mängus teravaid nurki lihvida," sõnas peatreener. Põhjalikum analüüs esimeste vastaste kohta seisab veel ees. "Videod on meil olemas, töö käib ja homme teeme vastaste kohta esimese koosoleku terve naiskonnaga. Vastased on kõik väga heal tasemel ja kindlasti tugevamad, kui eelmisel aastal," lisas juhendaja.

Rahvusnaiskonna koosseis mängudeks Sloveenia ja Portugaliga: Julija Mõnnakmäe, Kaisa Bahmatšev, Kristel Moor, Nette Peit, Kristiine Miilen, Anu Ennok, Ingrid Kiisk, Hanna Pajula, Liis Kullerkann, Eliise Hollas, Eliisa Peit, Mari Arak, Kristi Nõlvak, Nathalie Anett Haidla. Peatreener Andrei Ojamets, abitreenerid Marko Mett ja Oliver Lüütsepp, statistik Mihkel Sagar, mänedžer Jaanika Jakobson, füsioterapeut Madis Arumäe.