Mängu alustasid pärnakad hästi. Avageimis oli vastastel seisul 24:23 kasutada küll geimpall, kuid Urmas Tali hoolealused võitsid seejärel kolm punkti järjest ja ühtlasi kogu geimi 26:24.

Kogu ülejäänud mäng kuulus aga lätlastele. Teise geimi võitis 1988. aasta Sõuli olümpiahõbeda Raimonds Vilde meeskond 25:20, kolmanda 26:24 ning neljanda 25:18. Paistis, et lätlased, keda Saaremaale oli sõitnud toetama palju poolehoidjaid, tahtsid täna võitu rohkem.

"Me polnud eilsest piisavalt hästi taastunud," sõnas diagonaalründajana tegutsenud Siim Põlluäär pärast mängu. "Mulle tundus, et meil polnud täna emotsiooni peaaegu üldse. Eks üks oluline lüli oli puudu ka," vihjas Põlluäär meeskonna liidrile Andrus Raadikule, kes murdis eilses poolfinaalis Selveri mängijate lööki blokeerides kämblaluu.

Pärnu parim oli täna temporündaja Tamar Nassar, kes tõi 61-protsendilise rünnakuefektiivsuse juures 14 punkti (2 ässa, 4 blokki). Kardo Kõresaar lisas samuti 14 silma, Siim Põlluääre arvele jäi 13 punkti. Lätlaste tulemuslikeim oli Aleksandrs Avdejevs 23 punktiga (3 ässa, 3 blokki), Edgars Tocs lõi maha 19 palli.

Pärnakad jäid Eesti-Läti ühisliigas medalist ilma viimati 2010. aastal. Riia meeskond, mis veel mullu kandis nime Riia Lase, oli ka eelmisel aastal kolmas. Võitnud pole liigat selle 9-aastase ajaloo jooksul kumbki - nii Pärnu kui Riia parimaks kohaks on teine.