Neidudele on Eesti võrkpallifännidel võimalus kaasa elama minna nii Audentese Spordikeskusesse kui Kohilasse. Kolme võistkonna turniiril osalevad meie noorte kõrval lätlannad ja soomlannad ning avamänguna rullub reedel kell 11.30 Audenteses lahti Eesti – Läti vastasseis, kirjutab volley.ee.

Teiseks päevaks ehk laupäevaks kolib turniir Kohilasse, kus kell 11.00 kohtuvad Läti ja Soome ning kell 18.00 lähevad meie neiud mõõtu võtma põhjanaabritelt. Pühapäeval peavad Eesti neiud koha EM-finaalturniiril juba kindlustanud Soomega veel ühe kontrollmängu, kohtudes kell 11.30 Audenteses algavas matšis.

Järgmisel nädalal ootab Peeter Vahtra ja Margit Keerutaja juhendavat koondist EM-valikturniir Taanis, kus taanlannade kõrval tuleb vastamisi minna Belgia ja Islandiga. Finaalturniirile pääsevad nelja kvarteti võitjad ja kaks paremat teise koha omanikku. Lõppvõistlus vältab 21.-29. juulini Bulgaarias ja võõrustajate kõrval on koha turniirile taganud novembris toimunud Euroopa regionaalsete turniiride võitjad ehk Itaalia, Soome, Tšehhi, Türgi ning Venemaa.

Toomas Jasmini ja Raigo Tatriku käe all mängivad noormehed väisavad käesoleval nädalalõpul põhjanaabreid, kui Kuortanes kohtutakse Soome noormeestega. Valiksarjas läheb koondis Bulgaarias Sofias võõrustajate kõrval vastamisi Islandi ja Rumeeniaga.

Finaalturniirile pääsevad alagruppide võitjad ja parim teise koha omanik. Kuna osa alagruppe on kolmeliikmelised, lähevad parema teise koha selgitamisel arvesse vaid mängud esimese kuni kolmanda koha saanud koondiste vahel. Neidudel pääsevad

Finaalturniir toimub 3.-11. juulini Türgis ja sinna on koha korraldajate kõrval taganud Itaaalia, Kreeka, Soome, Tšehhi ja Venemaa.