Kodus peetud avamängu 3:2 võitnud Selver alustas Belgradis hästi ja võitis esimesed geimid 25:23 ja 25:18. Nüüd vajas Selver Meistrite liigas järgmisse vooru jõudmiseks neljas geimist vaid ühte võitu. Paraku seda ei saadud. Kahvatult tegutsenud diagonaalründaja Aleksandar Blagojevici asemel Aleksandar Gmitrovici platsile saatnud Crvena Zvezda võitis kolm järgmist geimi (25:22, 25:11, 15:12) ning takkapihta kuldse geimi 15:9!

Kohe meenub eelmine sügis, kui EM-finaalturniiril play-off'i jõudnud Eesti koondis juhtis Serbia vastu üllatuslikult 2:0, kuid kaotas lõpuks 2:3. Nüüd oli kaotus isegi veel valusam, sest Serbia meisterklubi pidi võitma järjest koguni neli geimi.

Tegelikult tuleb Selveri ees siiski müts maha võtta, sest asjatundjad pidasidki Crvena Zvezdat selles paaris soosikuks ning Eesti klubi südi vastuhakk oli pigem positiivne üllatus. Mõistagi kui võit on nii lähedal, siis on see väike lohutus.

Lincoln Williams tõi Selveri resultatiivseimana 27 punkti (kasutegur +17; rünnak 50%), Oliver Orav lisas 15 (+8; 46%), Mihkel Tanila 10 (+4; 45%; 5 blokki), Karli Allik 8 (-1; 41%) ja Siim Ennemuist 7 (+4; 57%). Belgradi parim oli Dušan Stojsavljevic, kelle arvele sigines 19 silma. STATISTIKA

Selver langes Meistrite liigast välja, kuid lülitub nüüd CEV Cupile, kus vastaseks tuleb Henri Treiali koduklubi Karlovarsko ČEZ (Tšehhi).

MÄNG

Kuldne geim Belgradile 15:9 ja sellega on edasipääseja selge.

Selver ilmutas viimases geimis, õigupoolest juba varem, suuri väsimuse tundemärke. Eriti ilmnes see taas väga suurt ründeraskust kandnud Lincoln Williamsi puhul.

5. geim Belgradile 15:12 ja mäng 3:2.

Selver tuli mängu tagasi, juhtis 5:2, kuid vilets servi vastuvõtt ja ebakindlus ei lubanud võita. Tuleb kuldne geim. Korra on see Belgradis võidetud...

4. geim Belgradile 25:11. Seis viigis 2:2.

Selles geimis juhtus kõik negatiivne, mis vähegi juhtuda sai. Selver jäi kiirelt kaotusseisu 2:11 ja enam reele tagasi ei saanud. Treener Rainer Vassiljev andis edaspidi põhimeestele puhkust. Jäänud on kaks võimalust siiski positiivse noodiga lõpetada - viies geim ja potentsiaalne kuldne geim.

3. geim Belgradile 25:22, Selver juhib 2:1.

Selg vastu seina, hakkasid serblased paremini mängima. Karli Alliku kahe vastuvõtuvea järel säras tablool kaotusseis 18:22. "Oleme endiselt võimelised seda geimi võitma," rahustas peatreener Rainer Vassiljev mehi mõttepausi ajal. Selver jõudis seisuni 22:23, aga ei enamat.

2. geim Selverile 25:18.

Seda geimi valitses Eesti meisterklubi algusest peale. Kuna Selver võitis avamängu 3:2, siis nüüd on neil igal juhul kuldne geim tagataskus. Seega Selveril on nüüd teise eelringi jõudmiseks neli geimi - kui mäng kaotatakse 2:3, peetakse kuldne geim.

1. geim Selverile 25:23.

Serblased alustasid kodusaalis kindlamini, minnes ette 7:12. Tasapidi tuli Selver mängu tagasi, Siim Ennemuisti serviäss vähendas vahe minimaalseks (14:15) ning tema servide ja bloki toel õnnestus juhtimagi minna. Belgrad jõudis veel viigini (22:22), kuid lõpus olid eestlased kindlamad ja Ennemuisti rünnak lõpetas geimi. Lincoln Williams on toonud 7 ja Ennemuist 5 punkti.

ENNE MÄNGU

Kolmapäeval Tallinnas peetud avakohtumises mängis Selver 2:0 edu maha ning oli viiendaski geimis juba maas 6:11, ent tegi seejärel tubli spurdi ja võitis 19:17. Tegu oli ajaloo esimese Eesti klubi võiduga kõrgeimas eurosarjas.

Austraallasest diagonaalründaja Lincoln Williams tõi avamängus 32 punkti (kasutegur +23), Oliver Orav lisas 22 (+13) ja koguni üheksa blokki pannud Siim Ennemuist 13 (+12). Kohati näitas suurepärast söödukunsti ukrainlasest sidemängija Dmitri Dolgopolov. Crvena Zvezda toetus diagonaalründaja Aleksandar Blagojevicile, tema kontosse jäi 28 silma (+21).

Selveri võit viib järgmisse ringi Eesti klubi, Serbia meeskonna 3:0 või 3:1 edu balkanlased. Juhul, kui kodumeeskond võidab 3:2, ootab ees kuldne geim.